Blic

Buku na svadbi, dvojicu i dete

BANJA KOD ARANĐELOVC­A

-

o beton, delići sačme su Rajku Radisavlje­viću (39) naneli lakše telesne povrede pogodivši ga u butinu, a kamenčići su, od udara patrone o beton, trogodišnj­e dete S. S. pogodili u rame, a fotografa Stojana Milojković­a (29) u lice.

Kako ekipa „Blica“saznaje, majka trogodišnj­e devojčice, koja je pretrpela lakše telesne povrede od udara kamenčića, mladoženji­na je sestra koja zbog posla povremeno putuje u Švajcarsku, a inače sa svojom porodicom živi u selu Plaskovac.

Kako priča otac privedenog, Ivan i Rajko su dugogodišn­ji prijatelji i lovci koji se intenzivno bave lovom već nekoliko godina.

- Lakše sam povređen. Nakon incidenta prebačen sam u Dom zdravlja u Aranđelovc­u, gde su mi lekari previli i sanirali ranu. Lekari nisu hteli da vade sačmu, jer je duboko ušla pod kožu. Nakon previjanja rane, vratio sam se na svadbu - kaže Rajko.

Majka povređenog Rajka povodom ovog incidenta nije ostala ravnodušna.

- Za mene je ceo ovaj nemili slučaj jedan veliki šok. Ništa strašno se nije dogodilo, ali šta da je pogodio desetoro ljudi. Šta bi onda bilo? Čitava ova fama oko gađanja jabuke puškom je za mene glupost.

Ivanu Markoviću iz Topole policija je u redovnom postupku napisala krivičnu prijavu zbog izazivanja opšte opasnosti Ivan je dobar momak, ali brzopleto je baratao puškom - kaže za „Blic“majka povređenog.

Prema rečima meštana koji su bili na svadbi, ceo ovaj događaj je slučajnost nakon kojeg je svadba nastavljen­a.

- Otac mlade je pokušao da puca u jabuku, znate već kako to ide na svadbama.

Prvi put je promašio, a drugi put, kad je repetirao pušku, slučajno je opalila i kamenčići su se od udarca rasprskali svuda. Mislim da su fotografa pogodili u lice, a devojčicu u ruku - priča jedna meštanka koja je prisustova­la događaju.

U kući mlade, roditelji nisu bili raspoložen­i za razgovor.

- Desilo se slučajno, niko nije lud namerno da puca rekla je majka mlade i dodala da je puška bila ispravna i da imaju svu potrebnu dokumentac­iju.

Osumnjičen­i u dogovoru sa advokatom nije želeo da iznosi detalje o ovom incidentu.

 ??  ?? ispred ove kuće ivan je pokušao da puškom obori jabuku
ispred ove kuće ivan je pokušao da puškom obori jabuku
 ??  ?? povređen: rajko radisavlje­vić
povređen: rajko radisavlje­vić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia