Blic

Dečaka (13) zbog selfija udarilo 20.000 volti na ranžirnoj stanici

- J. Aleksić - M. Radonjić

Trinaestog­odišnji dečak teško je povređen na ranžirnoj stanici u Makišu kada ga je struja napona 20.000 volti, u trenutku dok se slikao, podigla uvis, a onda bacila sa vagona!

Teška nesreća dogodila se oko 13 časova u delu stanice gde se nalaze vagoni koji su van upotrebe. Dvojica dečaka su došli kako bi se slikali na napuštenim vagonima. Međutim, u trenutku kada su se već spremali da krenu kući, preskačući sa jednog vagona na drugi, dečak je zakačio kabl koji je bio pod visokim naponom, koji ga je prosto podigao i zatim odbacio na zemlju.

Prema priči očevidaca, na vagonu mu je ostala torbica, dok je njegov drug kada je video šta se dogodilo bio unezveren od straha. On je otrčao do glavnog puta i, srećom, naišao na policijsku patrolu koja je odmah pozvala Hitnu pomoć.

- Kada su došli na mesto nesreće, zatekli su dečaka koji je jaukao od bolova sa užasnim opekotinam­a - ispričali su očevici.

Kako su nam rekli zaposleni na ranžirnoj stanici, dečaka je udarila struja od 20.000 volti.

- Nažalost, dogodila se još jedna nesreća. Godišnje tri-četiri mlade osobe izgube život na prugama na ovakav način, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže. Moram da napomenem da nije opasno samo ako se dodirne mreža, već je dovoljno da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen od mreže i nekoliko metara. Apelujemo da se ovakve stvari ne dešavaju, ali smo i svedoci da se mladi sve češće fotografiš­u na ovakvim mestima - rekao je Nenad Stanisavlj­ević iz “Infrastruk­tura železnica Srbije”.

Lekari Hitne pomoći su na mestu nesreće izvršili reanimacij­u nesrećnog dečaka, a zatim ga sa teškim povredama prevezli u Urgentni centar.

Drug povređenog dečaka nakon nesreće otrčao po pomoć

 ??  ?? policija obavila uviđaj u makišu
policija obavila uviđaj u makišu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia