Blic

Tramvaj posle sudara izleteo iz šina, ubio čoveka na trotoaru

- Rada Bjelić

U teškoj saobraćajn­oj nesreći koja se dogodila juče ujutru na raskrsnici Krunske i Resavske ulice poginuo je Slaviša T. (42), a šest ljudi povređeno. Njega je usmrtio tramvaj na liniji 12, koji je usled sudara sa „dačijom“izleteo iz šina, udario u drvo, a zatim pokosio pešaka.

Vozilo GSP-A zaustavilo se tek pošto je udarilo u zgradu Ministarst­va odbrane u Krunskoj ulici. Prilikom sudara povređeno je šestoro ljudi, od kojih su četiri putnika tramvaja prošla sa lakšim povredama, dok su vozač tramvaja Z. M (55) i vozač „dačije“D. M. (49) pretrpeli povrede opasne po život. Oni su kolima Hitne pomoći prevezeni u Urgentni centar i na Ortopedsko odeljenje bolnice na Banjici. Na lice mesta, pored hitnih službi policije, vatrogasac­a, Hitne pomoći, odmah su došli i gradonačel­nik Beograda Zoran Radojičić, njegov zamenik Goran Vesić i direktor GSP-A Radiša Momčilović.

Prema rečima očevidaca, sve se odigralo munjevitom brzinom, a kako se sumnja, automobil je prošao na crveno svetlo i izazvao nesreću.

- Čuo sam jak udarac, zatim lomnjavu, kada sam istrčao iz zgrade, video sam oblak prašine. Tramvaj je doslovno pregazio pešaka, priklješti­o ga uz zid, gde se i zaustavio. Odmah sam pritrčao da pomognem, vozač je vikao: „Nisam krvi, nisam kriv“, putnici su dozivali pomoć, bilo je jako potresno i strašno – kaže I. S. za „Blic“.

I dodaje:

- Pozvao sam Hitnu pomoć, brzo su stigli, ali mislim da nije bilo čak ni reanimacij­e. Postavili su mu neki aparat, izmerili puls i samo su mogli da konstatuju smrt. Ostalim putnicima su ukazali pomoć na licu mesta i odvezli ih brzo.

Kako su povređeni ispričali za “Blic”, jezive scene su se odigrale u gotovo praznom tramvaju, kada je automobile, prošavši kroz crveno svetlo, udario u njega.

- Bilo je užasno. Kad se desio sudar, bilo nas je desetak u tramvaju. Ja sam sedela na sedištu, ali sam od siline udarca skliznula i poletela. Ne znam koliko sam letela... Povredila sam glavu i levu nogu, jako me boli i jedno i

drugo - rekla je 19-godišnja studentkin­ja koju smo zatekli u Urgentnom centru Srbije. Dva muškarca se trenutno nalaze na pregledu kod neurohirur­ga zbog povrede glave, dok je muškarcu koji je prebačen u Institut za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica” pukao mišić na nozi.

- Ovo je velika tragedija, ne pamtim kada se ovako nešto desilo. Želim da izjavim saučešće porodici tragično nastadalog čoveka. Jedinu poruku koju mogu da pošaljem u ovom trenutku jeste da svi budemo pažljiviji u saobraćaju da bi se ovakve situacije što ređe dešavale - rekao je gradonačel­nik Radojičić.

 ??  ?? NA SEMAFORU U KRUNSKOJ ULICI VOZAČ „DAČIJE“PROŠAO NA CRVENO SVETLO I UDARIO U TRAMVAJ KOJI JE IŠAO RESAVSKOM ULICOM na mestu preminuo pešak slaviša T. iz doboja
NA SEMAFORU U KRUNSKOJ ULICI VOZAČ „DAČIJE“PROŠAO NA CRVENO SVETLO I UDARIO U TRAMVAJ KOJI JE IŠAO RESAVSKOM ULICOM na mestu preminuo pešak slaviša T. iz doboja
 ??  ??
 ??  ?? putnici iz Tramvaja od siline udarca leteli po vozilu u stravičnoj nesreći
putnici iz Tramvaja od siline udarca leteli po vozilu u stravičnoj nesreći
 ??  ?? Tramvaj se zakucao u zgradu vojske srbije
Tramvaj se zakucao u zgradu vojske srbije
 ??  ?? Tramvaj se svom silinom zakucao u zgradu, pre Toga polomivši drvo
Tramvaj se svom silinom zakucao u zgradu, pre Toga polomivši drvo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia