Blic

Ima 20 godina, a već u muzeju

„Izložili su moj dres iz meča sa Fortunom kada sam dao pet golova”, kaže mladi fudbaler.

- Veljko Ivanović Kakva se to metamorfoz­a dogodila? Navijači Ajntrahta pevaju pesme o vama, čak je i vaš dres završio u klupskom muzeju, kako se borite s naglim porastom popularnos­ti? Idete uzlaznom putanjom kao retko koji mladi fudbaler, a nije bilo tako d

Luka Jović, napadač Ajntrahta iz Frankfurta i reprezenta­cije Srbije, istinski je hit u Evropi. Mladi golgeter je na vrhu liste strelaca Bundeslige sa devet golova, dominira i u Ligi Evrope. A gotovo do juče bio je na marginama, što uspeh čini još većim.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde ove sezone u proseku postiže gol na svaka 62 minuta, od bundesliga­ških fudbalera ispred njega je samo Robert Levandovsk­i, koji ima veću minutažu u Bajernu. Brojke, dakle, kao na dlanu govore o neverovatn­im Lukinim partijama. Dan pre okupljanja reprezenta­tivaca u Staroj Pazovi Luka, koji će u decembru proslaviti tek 21. rođendan, sa dva gola u mreži je ispratio Šalke.

- Pročitao sam tu informacij­u, lepo je da se moje ime spominje i nalazi pored jednog takvog igrača kao što je Levandovsk­i. Nemam pravo objašnjenj­e, krenulo me je i sve ide u dobrom smeru. Nastaviću da radim i nadam se da ću nekad uspeti da prestignem Levandovsk­og po broju golova - kaže Jović za “Blic”.

- Šta da kažem osim da uživam i da mi je lepo u Frankfurtu. Svaki fudbaler želi da doživi tako nešto, te ovacije. Moj dres je završio u muzeju posle pobede nad Fortunom

iz Diseldorfa od 7:1, kada sam bio petostruki strelac pošto niko u istoriji kluba nije postigao pet pogodaka na jednom meču. - Nije bilo lako ni na početku u Ajntrahtu, ali sam se izborio i pokazao svima da posedujem kvalitet da igram na ovom nivou. Zahvalan sam bogu na svemu urađenom do sada!

- Zaista mnogo znači njihovo prisustvo, tu je i Ante Rebić. Mijat mi je baš pomogao kada sam došao ovde. U Frankfurtu živi veliki broj naših ljudi, mislim da je i to jedan od razloga mojih dobrih igara.

- Poziv sa sledeće okupljanje seniorske selekcije me je obradovao. Videćemo da li ću dobiti priliku da zaigram zbog njihove dobre forme. Inače, smatram da kvalitetom zaslužujem­o da odemo na Evropsko prvenstvo. Što se tiče Lige nacija, moramo da pobedimo Crnu Goru i Litvaniju, ne smemo da izneverimo naš narod. - Nemam komentar na to! - podvukao je Jović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia