Blic

Vidiću klupa Junajteda, Murinjo pakuje kofere

BIVŠI AS “ĐAVOLA” KAŽE DA JE SPREMAN ZA TRENERSKI POSAO

- A. Pijevac

“Da budem iskren, voleo bih da uskoro postanem trener”, rekao je mladi srpski stručnjak koji ima licencu engleske federacije petog nivoa.

Derbi Mančestera pokazao je da Junajted više nema šta da traži u društvu Sitija, a približio je Žoze Murinja korak ka izlaznim vratima sa “Old Traforda”. Portugalac je u svom stilu rekao da je zadovoljan i pored poraza sa 3:1, što nije naišlo na odobravanj­e svih kojima su “đavoli” u srcu. Pored navijača i uprave, Murinjo je na sebe navukao i gnev medija koji su počeli da odbrojavaj­u dane do smene, kao i da traže naslednika “specijalno­g”.

Jedno ime se u kratkom periodu probilo u vrh kandidata za dolazak na klupu. U pitanju je Nemanja Vidić, legenda i bivši kapiten Mančester junajteda, koji je otkrio da nema ništa protiv da on dobije ulogu spasioca. Vidić je stekao trenersku licencu engleske federacije petog nivoa, što je ekvivalent UEFA PRO licenci. To znači da on može da vodi klubove u najjačim ligama sveta, a može da prihvati i selektorsk­i posao.

- U karijeri sam imao 15 menadžera i želim da upotrebim svoje znanje. Navikao sam se na stres, pobede, poraze... Želim da se bavim ovim poslom - rekao je Vidić nakon što je završio kurs od godinu i po pri FS Engleske.

Navijači i bivši fudbaleri insistiraj­u da se klub da u ruke čoveku koji zna šta je Mančester junajted i koji neće sebe stavljati u prvi plan, kao što je slučaj sa Murinjom. Vidić je posle izgubljeno­g derbija izneo dosta kritika na račun igre Junajteda, a jedna od njegovih izjava je podigla na noge javnost na Ostrvu.

- Ne mogu i ne želim da kritikujem Murinja kao neko ko bi u bliskoj budućnosti mogao da i sam postane menadžer. To ne bi bilo fer - poručio je srpski fudbaler koji je osam i po godina igrao za Mančester junajted.

Vidić nije direktno rekao da želi Murinjovo mesto, ali je pažljivo birao reči.

- Ovo je Murinjov Mančester junajted. Sličnu igru je postavio u Interu, manje-više i u Čelsiju, dok je sa Realom bio ofanzivnij­i. Na kraju dana, ovo što smo imali priliku da vidimo je Murinjov fudbal.

Na insistiran­je novinara, Nemanja je poručio ono što smo svi očekivali da čujemo.

- Iskreno, voleo bih da postanem trener - kaže Vidić.

Englezima se svidelo što Vidić nijednom nije bio grub u kritikovan­ju Murinja, niti je rekao da bi trenirao baš Mančester junajted. Međutim, ako čitate između redova, jasno je da se klub sa “Old Traforda” priprema za novu eru.

U bliskoj budućnosti želim da postanem menadžer

 ??  ?? vidiću se ne sviđa igra mančester junajteda
vidiću se ne sviđa igra mančester junajteda
 ??  ?? ispucao je sve fazone: žoze murinjo
ispucao je sve fazone: žoze murinjo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia