Blic

Zvezdina meč lopta sa Monakom

CRVENO-BELI KOŠARKAŠI SA OPTIMIZMOM DOČEKUJU SREDU (19) I 7. KOLO EVROKUPA

- J. Medić

Ekipa Milana Tomića bi novom, petom pobedom praktično obezbedila prvo mesto u grupi i lakše rivale u drugoj fazi.

Za košarkaše Crvene zvezde duel sa Monakom (sreda, 19) je više od običnog meča 7. kola Evrokupa. Crveno-beli imaju priliku da pobedom na svom parketu praktično obezbede prvo mesto u grupi i tako dobiju, bar na papiru, lakše protivnike u drugoj fazi. Takođe, ekipa trenera Milana Tomića bi u tom slučaju imala trijumf više od Monaka i bolji skor u međusobnim duelima (dve pobede).

Ipak, to je lakše reći nego učiniti nakon što je Zvezda porazom u Ulmu (80:95) pokazala da je ranjiva. Jasno je da kada nema odbrane, nema ni igre. Crveno-beli su, posle Asvela (70,5 poena), ekipa koja prima najmanje koševa od početka sezone Evrokupa - 72,67 po meču.

Segment na kojem bi trener Tomić trebalo da poradi su izgubljene lopte, čak 15,67 po utakmici. Slabiji od Beograđana su samo Mornar (16,33) i Gdinja (15,83), koji su bez ambicija u nastavku takmičenja.

U svim ostalim parametrim­a crveno-beli se kotiraju visoko, ali je očigledno da postoji još dosta prostora za napredak. To je naglasio i Tomić koji kaže da “ekipa raste iz meča u meč kako bi bila najbolja kada bude najpotrebn­ije”.

Recimo, Mo Faje je zajedno sa Urošem Lukovićem (Mornar) i Vladimirom Štimcem (Ankara) najbolji skakač u Evropkupu sa osam uhvaćenih lopti po meču, ali je Zvezda timski tek na desetom mestu (34,83 skoka po meču). Partizan je, recimo, na sedmoj poziciji (35,33).

Takođe, košarkaši Crvene zvezde sa linije slobodnih bacanja šutiraju samo 68,8 odsto (21. u ligi), a za dva poena solidnih 53,11 odsto.

Džo Regland sa 15,2 poena i Bili Beron sa 14,2 poena su najbolji strelci Crvene zvezde, a utiske pred meč sa Monakom izneo je mladi centar Dušan Ristić, koji se još bori za minutažu u Evrokupu.

- Razgovarao sam sa trenerom Tomićem i znam svoju ulogu. Trudim se da opravdam svaki minut proveden na parketu, a tako će biti i u sredu. Još u prvom meču smo videli da je Monako dobra ekipa, sa čvrstom odbranom. Očekujem da će biti još agresivnij­i u Beogradu jer sigurno žele da nam se revanširaj­u. Međutim, spremni smo, igramo pred svojim navijačima i verujem da možemo do pobede - rekao je Ristić.

Meč u Monte Karlu je odigran na mali broj poena (66:63).

- Mi se pitamo, nema šta. Ako budemo odigrali kao sa Galatasara­jem ili sa Olimpijom u Ljubljani, onda nema razloga da se brinemo za konačan rezultat.

Ristić je zadovoljan i što je ekipa brzo odgovorila, odnosno stala na noge posle poraza od Ulma.

- Bio nam je potreban meč sa Olimpijom. Vratili smo se i sada počinjemo, nadam se, novi niz pobeda - dodao je Ristić.

U prodaji su ulaznice za meč sa Monakom, cena od 600 do 10.000 dinara

 ??  ?? od bilija berona se očekuje da bude jedan od glavnih košarkaša u meču sa monakom, koji u sredu gostuje u dvorani „aleksandar nikolić“
od bilija berona se očekuje da bude jedan od glavnih košarkaša u meču sa monakom, koji u sredu gostuje u dvorani „aleksandar nikolić“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia