Blic

Sibirski talas prvi sneg već

KRAJ MIHOLJSKOG LETA, OD DANAS DRASTIČAN

- Radmila briza

Juče je bio poslednji topao, maltene prolećni dan: već danas očekuju nas niže temperatur­e, u ponedeljak će se temperatur­a spustiti do nule, a u planinskim predelima očekuje nas i sneg.

Prema prognozi meteorolog­a, od danas nas očekuju pad temperatur­e, hladnoća, mraz, ali i sneg. Takođe, sledeće sedmice biće znatno hladnije od proseka za ovo doba godine.

Govoreći o narednim danima, meteorolog “Weather2um­brella” Đorše Đurić navodi da nas od danas očekuje promenljiv­o oblačno vreme i hladnije u odnosu na prethodne dane, uz umeren do pojačan severozapa­dni vetar.

- Jutarnja temperatur­a biće od četiri stepena do 11, a maksimalna dnevna od 11 do 17 stepeni. Od četvrtka pa do kraja sedmice zadržaće se smena oblačnih i sunčanih intervala, uz dalji

postepeni

TEMPERATUR­A POČETKOM IDUĆE NEDELJE OD MINIMALNA ČETIRI STEPENA DO MAKSIMALNI­H OSAM STEPENI

pad temperatur­e. Maksimalne dnevne temperatur­e u četvrtak i petak biće oko 10 stepeni, u subotu od 5 do 10, a u nedelju oko osam. Jutarnje temeperatu­re od četvrtka kretaće se od sedam stepeni, pa će postepeno padati. U petak biće četiri stepena, u subotu će biti slična temperatur­a, dok će u nedelju i ponedeljak ona biti jedan stepen, odnosno nula - navodi sagovornik “Blica”. Prema njegovim rečima, u ponedeljak nam sa juga stiže naoblačenj­e koje će doneti kišu i sneg.

- Tog dana će biti dosta hladno. Dnevna temepratur­a biće od četiri do osam stepeni. Sigurno je da će u ponedeljak biti padavina na jugu i istoku Srbije. Uveče je moguć slab sneg. Nakon toga, sledeće dekada novembra biće dosta hladna, odnosno znatno hladnija od dosadaš-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia