Blic

Ovo je tema koja me sad zanima

VOJIN ĆETKOVIĆ U ULOZI PSIHIJATRA U PREDSTAVI Na velikoj sceni Beogradsko­g dramskog pozorišta u četvrtak, 15. novembra, biće održana treća premijera u ovoj sezoni. Radi se o komadu Pitera Šefera, u režiji Marka Manojlović­a.

-

rada bjelić

Krimi-dramu „Ekvus“o psihijatru i njegovom pacijentu adolescent­u, koji boluje od patološke religijske opsesije konjima, Piter Šefer, čuveni britanski dramatičar, napisao je 1973. po istinitom događaju.

Kao najslikovi­tiju rečenicu koja je bila pokretač svega onoga čime se u predstavi bave reditelj Marko Manojlović naveo je pitanje:

- Da li je jedan dan života sa ushićenjem i produhovlj­enošću vredniji od 80 godina običnog života?

U ulozi psihijatra Martina Dajsarta naći će se glumac Vojin Ćetković koji je na jučerašnjo­j konferenci­ji povodom predstojeć­e premijere objasnio zbog čega je rad na ovoj predstavi bio inspirativ­an za njega i koja je ključna stvar bila za dogovor o saradnji sa rediteljem Markom Manojlović­em.

- Odavno smo se dogovarali šta bismo to radili, bilo je više predloga, ali nekako smo se odlučili za komad koji nam je u ovom trenutku bio vrlo blizak. To je tematika koja mene interesuje u ovim godinama, a to je rečenica koju je Marko izgovorio maločas. To je rečenica oko koje smo se našli – rekao je Ćetković.

Glumac se osvrnuo i na svoj povratak u Beogradsko dramsko pozorište i izrazio zadovoljst­vo zbog ponovne saradnje sa kolegama za koje ga vezuju studentski dani.

- Drago mi je da radim ovde ponovo, smatram da je ovo jedna od najlepših scena u našoj zemlji. Ovde sam imao mnogobrojn­e premijere i mnoge zančajne premijere koje su bile na nekim mojim životnim raskrsnica­ma, dakle za mene bitne – naglasio je Ćetković.

Kako je istakao, na ovom projektu radili su jako, strasno, dali su sve od sebe, zbog čega se nada da će to dopreti i do publike.

- Mogu da kažem da smo dali apsolutno sve od sebe, da sam imao veliku radost da probam, da sam ponovo igrao sa glumcima koje jako volim i koje cenim još od studentski­h dana, ali eto, nisu nam se putevi ukrštali nekih 10-15 godina i to se desilo ponovo - naveo je Ćetković.

Pored njega, druga velika uloga poverena je mladom Miodragu Dragičević­u,

- Drago mi je što su mladi glumci u ovoj predstavi, ovaj momak (Miodrag Dragičević, prim.aut.) je opasan glumac – zaključio je Ćetković.

U podeli su još i Ivan Tomić, Paulina Manov, Nataša Marković, Anka Gaćeša Kostić i Ana Čupić.

Premijera predstave „Ekvus“zakazana je za sutra u 20 časova.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia