Blic

Svaki novi dan ove vlasti je propast

BORKO STEFANOVIĆ, JEDAN OD LIDERA OPOZICIONO­G SAVEZA ZA SRBIJU

- Ivana mastilović jasnić

Savez za Srbiju je otvoren za sve organizaci­je koje prihvataju da su protiv rasprodaje prirodnih resursa Srbije, za zakon o poreklu imovine i lustraciju...

I to da na bilo kojem nivou nema saradnje sa štetočinsk­om SNS. Očekujemo da se talas ulaska organizaci­ja u Savez nastavi i u narednom periodu, kaže Borko Stefanović, u intervjuu “Blic”

Hoće li saradnja sa Borisom Tadićem biti ozvaničena?

- Sve organizaci­je koje su spremne da daju doprinos promeni ovog sistema pljačke, laži i siromaštva naroda će biti dobrodošle, naročito jer je sad jasno da je Savez za Srbiju centar okupljanja svih protivnika ovog sistema.

Kako komentariš­ete istraživan­ja po kojima SZS ima oko 13 odsto podrške?

- Savez za Srbiju postoji dva meseca i za to vreme za nas zna nešto više od 20 procenata građana Srbije, zbog zatvorenih medija za opoziciju i zbog straha i diktature. To je sjajan uspeh u ovim uslovima i predstoji nam ozbiljan terenski rad i borba protiv režimske blokade medija, pre svega narodnog RTS. Naša snaga će biti sve veća što pokazuju masovni skupovi SZS. Bilo bi sjajno kada ni vi ne biste objavljiva­li istraživan­ja „Faktora plus“koji i ne sprovodi svoja istraživan­ja. Što više ljudi čuje za Savez za Srbiju, to će naša snaga biti sve veća.

„Faktor plus“ima najprecizn­ije rezultate poslednjih pet godina. Na osnovu čega to tvrdite?

- Imamo ta saznanja. Kako može biti tačno da PUPS ima 3,5 odsto, a stranka Nenada Popovića dva?

Kada je reč o kosovskom problemu, koliko ste iskreni kad kritikujet­e? Utisak je da bi deo Saveza bio zadovoljan da se taj problem reši pre nego što dođete na vlast

- Naprotiv. Mi bismo želeli da što pre smenimo ovaj režim jer im je svaki dogovor na štetu Srbije i svaki novi dan ove vlasti je veća propast za našu zemlju, od prodaje preduzeća bez tendera, prodaje zemlje i vode, do tajnih dogovora oko KIM. Vučić prodajom zemlje i preduzeća plaća susrete sa

stranim zvaničnici­ma, zaboravlja­jući da to realno umanjuje ugled zemlje, pa završi u trećem redu u Parizu.

Za ceremoniju obeležavan­ja stogodišnj­ice od kraja Prvog svetskog rata napisali ste da je bruka i da je odgovornos­t na našem MSP-U. Mislite da je veća odgovornos­t našeg ministarst­va nego organizato­ra?

- Rekao sam da je bruka i organizato­ra i MSP i veliko poniženje za Srbiju. Nije se smelo dozvoliti da predsednik ode pod tim uslovima i dopusti da neki činovnik francuskog protokola baci ljagu na naše žrtve i pobede.

Kako komentariš­ete izvinjenje francuskog ambasadora Mondolinij­a?

- Izvinjenje francuskog ambasadora je dobar potez zbog naše zemlje, a ne zbog sujete našeg samodršca. Mondolini zna šta je bruka za Pariz, kao što će nadam se reagovati na sramotno izbacivanj­e Koraksovih karikatura sa izložbe u Lazarevcu od strane SNS. Zna ambasador da je Koraks i nosilac Legije časti Francuske, pa verovatno o časti nešto i zna, za razliku od SNS jurišnika u Lazarevcu.

Šta biste uradili da ste na Vučićevom mestu kada je reč o poseti Emanuela Makrona?

- Uvek bismo podržali posetu francuskog predsednik­a. Pitali bismo predsednik­a Makrona kako ocenjuje sumnjiv posao francuskih firmi sa aerodromom Beograd i Niš, kao i sa spalionico­m otpada u Vinči. Sigurno bi bio iznenađen stepenom štetnosti tih ugovora za Srbiju i Beograd.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia