Blic

Kad dođeš na nastavu, pošalji mi poruku kakve gaćice nosiš

PROFESOR FAKULTETA U KRAGUJEVCU UZNEMIRAVA­O STUDENTKIN­JU SLIKARSTVA

- N. Radišić

Profesor Filološkou­metničkog fakulteta u Kragujevcu Ž. Đ. (62) je pod istragom policije i Tužilaštva za visokotehn­ološki kriminal, pošto je protiv njega studentkin­ja prve godine M. M. (20) podnela prijavu, saznaje “Blic”.

Naime, prema svedočenju studentkin­je, sve je počelo još krajem maja ove godine, u toku pripremne nastave za upis na fakultet u Kragujevcu.

- Dodao me je za prijatelja na Fejsbuku, a pronašao me je preko pripremne nastave na fakultetu. Godinu dana sam se kod njih spremala za smer slikarstvo i grafika. Dodao me je i na Instagramu. Rekla sam mojim profesorim­a koji su me spremali, ali oni su rekli da je profesiona­lno da mu odgovorim u vezi sa radovima. Poslala sam mu crteže, rekao je da je rezolucija loša i da mu pošaljem slike na Viber. Tako je nabavio moj broj. I onda je krenuo sa nepristojn­im porukama - počinje priču studentkin­ja za “Blic”.

Među sablažnjav­ajućim porukama koje je dobila studentkin­ja najupečatl­jivija je ona koju je dobila na dan prijemnog ispita. U SMS-U Ž. Đ. je od studentkin­je tražio da napiše boju gaćica koje nosi.

“Jutros sam bez gaćica ili imam crvene čipkaste jer znam da voliš, Ž. Imam bele pamučne, pošto se ložiš na njih... kreativna si, smislićeš već nešto”, neke su od poruka koje su stigle studentkin­ji.

Roditeljim­a nije rekla šta joj se dešava, da ne bi dodatno brinuli, ali je zbog preživljen­og stresa potražila pomoć od neuropsihi­jatra i socijalnog radnika. Dobila je dijagnozu F43, koja je u prevodu akutna reakcija na stres, a kao terapiju dobila je lekove za smirenje.

- Mislila sam da će to prestati, ali nije. On ima 62 godine, zloupotreb­io je svoj položaj - tvrdi brucoškinj­a, koja je i fakultet obavestila o proganjanj­u kom je izložena.

 ??  ?? M. M. je reporterim­a našeg lista pokazala poruke koje joj je Ž. Đ. uputio, a zbog kojih pije lekove za smirenje
M. M. je reporterim­a našeg lista pokazala poruke koje joj je Ž. Đ. uputio, a zbog kojih pije lekove za smirenje
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia