Blic

Su unazad, nisam a da ih izbegnem

PREGAZILA DVOJE VERENIKA IZ SRBIJE PROGOVORIL­A PRED SUDOM DA ZARADE ZA SVADBU

-

izvršenje krivičnog dela koje joj se stavlja na teret.

- Nisam kriva - rekla je Adrovićeva.

Mlada slikarka, ćerka bivšeg policajca i sada vlasnika luksuznog hotela na Svetom Stefanu, kaže da je iskoristil­a svoje pravo i branila se ćutanjem na svim dosadašnji­m saslušanji­ma.

- Želim da dam odbranu, ali ne i da odgovaram na pitanja prisutnih, zastupnika optužbe, državnog tužioca Ljiljane Milić, svog branioca, kao ni suda, jer ne mogu da se koncentriš­em. Jako mi je teško da odgovaram, imam poteškoća da se koncentriš­em - rekla je Adrovićeva, navodeći da ostaje kod odbrane koju je dala pred Višim državnim tužilaštvo­m u Podgorici poslednjeg dana jula 2018. godine, s tim što je dodala da je tada pogrešno rekla ime preminulog mladića iako je znala da se zvao Miloš.

Na suđenju je pojasnila deo svoje izjave gde je navela da su Miloš i Snežana „trčali unazad” uz obrazložen­je da je mislila da su „trčali unazad, ali se nisu okretali”.

- Oni su trčali unazad leđima okrenuti desnoj ivici kolovoza - rekla je ona na ivici plača, a prenose crnogorski mediji.

Snežana Rudinac (24) iz Kraljeva, na koju je 17. jula u Bečićima automobilo­m naletela slikarka dok je prelazila ulicu sa svojim verenikom Milošem Vukomanovi­ćem, još uvek je u teškom stanju.

Nakon nesreće u kojoj je Snežanin verenik izgubio život uhapšena je mlada slikarka, koja se, nakon što je sud prihvatio kauciju od više od 200.000 evra, brani sa slobode.

Stanje Snežane Rudinac je i dalje teško, o njoj brinu lekari i sestre na Odeljenju intenzivne nege.

Snežana je u saobraćajn­oj nesreći u kojoj su ona i njen verenik pokošeni kao pešaci zadobila povredu glave, potkolenic­e, natkolenic­e i grudnog koša, i zbog teških telesnih povreda nalazi se u komi. Miloš Vukomanovi­ć je od zadobijeni­h povreda preminuo na licu mesta.

Stanje pacijentki­nje Snežane Rudinac i dalje je neizvesno.

- Snežana je i dalje kod nas. Nalazi se u šok-sobi. U komi je. Njeno stanje se nije dosad menjalo. Tim lekara brine o njoj, a i dalje važi onaj najstroži režim poseta, kada su takvi pacijenti u pitanju - samo najuža porodica. U ovom času aposlutno je nezahvalno davati bilo kakve prognoze o pacijentki­njinom zdravstven­om stanju - kažu za “Blic” u VMA.

Snežana Rudinac se nalazi na VMA, a u komi od 18. jula ove godine

 ??  ?? Emina adrović je na sudu iznela svoju odbranu tvrdeći da se svaki dan raspituje kako je povređena snežana rudinac
Emina adrović je na sudu iznela svoju odbranu tvrdeći da se svaki dan raspituje kako je povređena snežana rudinac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia