Blic

Savić nas mobinguje

DEO ANSAMBLA NARODNOG POZORIŠTA TRAŽI POMOĆ

- R. B.

U petak ćemo predati Vladi odluku o stupanju u štrajk, od tada treba da prođe zakonski rok od pet dana kako bismo odluku realizoval­i.

Ovako je predsednic­a sindikata „Singlus“Narodnog pozorišta Ivana Nenadović pojasnila za „Blic“saopštenje koje su izdali u utorak, u kom su obavestili javnost da će, ukoliko Dejan Savić ne podnese ostavku 16. novembra, odluku o stupanju u štrajk predati na pisarnice Narodnog pozorišta, Ministarst­va kulture i Vlade, i pozvali nadležne da im pomognu.

- Niko nije kontaktira­o sa nama iz Ministarst­va, kao ni iz Vlade. Upravni odbor pozorišta sa nama komunicira putem medija, vređajući nas. Štrajk je ono što najmanje želimo, ali ako se naši zahtevi ne ispoštuju, bićemo primorani i na to – rekla je Nenadoviće­va juče za „Blic“.

U pismu „Singlusa“se između ostalog navode brojni problemi sa kojima se zaposleni u Narodnom pozorištu susreću.

- Zaposleni trpe konstantne pritiske od strane upravnika, njegovih ljudi, kao i članova Upravnog odbora. Tačno je da insistiraj­u da se glumci članovi sindikata izbace iz podela igrajućih predstava i mnogo je drugih primera mobinga – navodi Nenadoviće­va.

Budući da im je protekle nedelje falilo nekoliko ljudi do reprezenta­tivnosti sindikata (15 odsto od broja zaposlenih), što je Savić isticao u svoju korist, Ivana Nenadović ističe da im se priključil­o još kolega u međuvremen­u. Ona podseća da pet sindikata koje je Savić ranije spominjao ne daju podršku njemu već samo nisu za štrajk. Juče je i Nebojša Bradić podneo tužbu protiv Dejana Savića zbog izjave da je Bradić, u vreme kada je bio upravnik Narodnog pozorišta, potpisao ugovor zbog koga je to pozorište moralo da isplati odštetu od 103.000 evra. Bradić u ovom sporu traži odštetu od 250.000 dinara.

Juče je i bivši upravnik Nebojša Bradić podneo tužbu protiv Savića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia