Blic

Jokane, nikad te nećemo zaboraviti

FULAM SE NA DIRLJIV NAČIN OPROSTIO OD NAŠEG TRENERA Posle serije loših rezultata, uprava londonskog kluba smenila je srpskog trenera i na njegovo mesto postavila Klaudija Ranijerija, tvorca šampionsko­g čuda sa Lesterom u sezoni 2015/2016.

- Veljko ivanović

Slavišu Jokanovića posle gotovo tri godine nećemo gledati na klupi Fulama. Srbija je, dakle, ostala bez svog trenerskog predstavni­ka u najjačoj ligi na svetu. Jokan nam je toliko radosti doneo, pre svega kada je na maestralan način uveo Votford iz Čempionšip­a u Premijer ligu, što je opet učinio i sa Fulamom. Ta ekipa igrala je prepoznatl­jivo, na gol više, bez straha. Slaviša je, uostalom, vratio u život i Aleksandra Mitrovića, koji je tresao nemilice mreže na terenima širom Engleske, kao i u reprezenta­ciji Srbije.

Jokanovo znanje, uz šmek i harizmu, znali su da cene na Ostrvu. Navijači Fulama su posebno bili impresioni­rani srpskim strategom. Uz to, treba reći i da je trener Liverpula Jirgen Klop poručio posle nedeljne pobede nad Fulamom (2:0):

- Saosećam sa Jokanoviće­vom situacijom. Želim mu sve najbolje. Gledao sam mnogo Fulamovih utakmica i mogu reći da je to ekipa koja igra fudbal i zato mislim da treba da nastave sa istim trenerom.

Taj savet čelnici kluba sa „Krejven kotidža“nisu poslušali, kao ni onaj legendarno­g Alana Širera koji je istakao:

- Statističk­i Fulam je jedan od najlošijih timova u istoriji Premijer lige, ali ja i dalje smatram da čelnici moraju da veruju Slaviši Jokanoviću i da mu daju šansu da ispravi propušteno.

Pa ipak, čini se da je, bez obzira na smenu, Jokanoviće­v odlazak najteže pao vlasniku Fulama Šahidu Kanu, koji se biranim rečima rastao od srpskog trenera.

- Nisam očekivao da moram da objavim ovu izjavu vezanu za Slavišu i voleo bih da su okolnosti bile takve da nisam morao. Ali naš put u ovoj sezoni vodio me da sam doneo pravu odluku u pravo vreme, kako za naše igrače, tako i za klub i naše navijače. Slaviša će uvek imati moju zahvalnost i veliko poštovanje

SLAVIŠA će UVEK IMATI MOJU ZAHVALNOST ZA SVE ŠTO JE URADIO - KAŽE ŠAHID KAN, VLASNIK FULAMA

za sve što je učinio kako bi vratio Fulam u društvo najboljih. Nadam se da će svi Fulamovoj porodici podeliti moje mišljenje oko Slaviše i da će se pridružiti mojim željama da Jokanoviću požele uspeh i sreću gde god da mu bude sledeća stanica - istakao je Kan.

Jokanović je seo na klupu Fulama 27. decembra 2015. Prošle sezone obezbedio je ulazak iz Čempionšip­a u Premijer ligu, što ga je lansiralo na velika vrata u ostrvski trenerski krem. Jokan je, potom, imao velikih problema u prelaznom roku, pošto tadašnji direktor kluba i on nisu bili na istim talasnim dužinama, pa veliki broj igrača koje je naš trener želeo ipak nije stigao na “Krejven kotidž”, što se umnogome ocrtalo na partije u najjačoj ligi. I pored solidnog starta, Fulam je poslednju pobedu u Premijerši­pu zabeležio još 26. avgusta protiv Barnlija, a poslednji remi 22. septembra protiv Votforda. Od tada bio je u seriji od šest uzastopnih poraza.

 ??  ?? Slaviša Jokanović Je Skoro tri godine proveo na klupi fulama
Slaviša Jokanović Je Skoro tri godine proveo na klupi fulama
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia