Blic

Ibrahimovi­ć je lud i skroz iritantan lik

- M. Zarić

On nema poštovanja ni prema kome, nisu u pitanju samo njegovi odnosi sa sudijama, konstantno se ljuti na saigrače i ulazi u konflikt sa protivnici­ma - kaže Toni Šapron.

Zlatan Ibrahimovi­ć čovek koga prosto obožavate ili ne možete da ga smislite. Sredine nikako nema, pošto Šveđanin gde god da je igrao nije propuštao šansu da sebe istakne u prvi plan. Tu njegovu osobinu mnogi ne vole, što je slučaj i sa bivšim francuskim sudijom Tonijem Šapronom.

Naime, ovaj delilac pravde je imao priliku da se sretne sa Ibrakadabr­om u francuskoj ligi, dok je napadač nosio dres Pari Sen Žermena i nema uopšte lepo mišljenje o njemu.

- Ibrahimovi­ć je veoma iritantan tip. Nisu tu u pitanju samo njegovi odnosi sa sudijama, on se konstantno ljuti na saigrače i ulazi u konflikt sa protivnici­ma. On je lud! Zbog njega se nadam da je to samo deo predstave. Govorio je toliko ludih stvari, nadam se da to stvarno ne misli - rekao je Šapron.

Arbitar se prisetio duela između Pari

Sen Žermena i Lorijena, kada je Ibrahimovi­ć postigao hettrik. Posle meča je prišao Šapronu, dao mu znak prstima i samo uzviknuo: “Loptu!”.

- Taj njegov potez je pitanje vaspitanja, a svakako predstavlj­a manjak poštovanja.

Da podsetimo, Toni Šapron je karijeru završio u januaru ove godine, i to nakon što ga je Fudbalski savez Francuske suspendova­o. Ovaj delilac pravde je bio učesnik skandala na meču između Nanta i Pari Sen Žermena - nakon što je pao posle kontakta sa Dijegom Karlosom, šutnuo je krilnog napadača “kanarinaca”, što je označilo i njegov kraj suđenja.

- Nisam želeo da ga udarim. Šteta je jer sam svoju karijeru završio na toj utakmici, u toj situaciji. Teško je prihvatiti to pošto sam sudio 1.500 mečeva. To je bila refleksna reakcija u trenutku. Ja sam čovek, osetio sam bol i bio sam uplašen. Bio sam umoran, ali ne i agresivan - zaključio je Šapron.

Sudija Toni Šapron poznaje Ibrahimovi­ća iz francuske fudbalske lige

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia