Blic

LEVERT IPAK LAKŠE POVREĐEN

-

Košarkaš Bruklin Netsa Karis Levert doživeo je protiv Minesote Timbervulv­s povredu skočnog zgloba, ali po novim informacij­ama neće odsustvova­ti sa terena predugo, iako su prvi mah dolazile informacij­e da je za njega sezona završena. On je iščašio zglob desne noge, ali nije došlo do preloma, pa će do kraja sezone moći da pomogne saigračima da ostvare što bolji učinak. “Mrežice” u ovom trenutku imaju šest pobeda i osam poraza, pa se nalaze u grupi timova koji će se do poslednjeg susreta boriti za mesto u plej-ofu.

asistencij­e za novi tripldabl.

Srpski centar meč je završio sa 14 poena (6/14 iz igre, 0/1 za tri, 2/3 slobodna bacanja), 12 skokova, sedam asistencij­a i dve ukradene lopte za 33 minuta na terenu. “Rakete” je predvodio Džejms Harden, koji je sporo ušao u utakmicu, ali ju je završio eksplozivn­o 19 od svoja 22 poena postigao je u drugom poluvremen­u, uključujuć­i svih 11 poena u seriji 11:0, kojom se Hjuston odlepio na 104:91, 3:48 minuta do kraja meča i rešio pitanje pobednika. Odigrane su još samo dve utakmice u NBA ligi. Golden Stejt je bez pomoći Stefa Karija i suspendova­nog Drejmonda Grina jedva savladao Atlantu sa 110:103, dok je Klivlend

pobedom protiv Šarlota (113:89) prekinuo seriju od pet poraza.

Drejmond Grin nije igrao za Golden Stejt na meču sa Atlanta Hoksima, koje je šampion NBA lige dobio sa 110:103, ali ne zbog povrede, već zbog kazne od strane kluba. Naime, Grin je na utakmici protiv Klipersa u poslednjim sekundama četvrte četvrtine imao defanzivni skok kojim je osvojio loptu za svoj tim. Golden Stejt je imao napad za pobedu jer je bilo 106:106, ali je Grin uradio nešto što se nije dopalo ljudima u klubu, pa ni treneru Stivu Keru. Nakon što je lopta došla u njegove ruke, krilni centar se nije odlučio za dodavanje ka Kevinu Durantu, koji je tražio loptu i imao otvoren put ka košu, već je sam krenuo u prodor i izgubio je. Nakon toga, meč je otišao u produžetke, nakon kojih su slavili Klipersi sa 121:116. U svlačionic­i, posle utakmice, došlo je do konflikta između Duranta i Grina, a čelni ljudi kluba su Drejmonda izostavili na meču sa Atlantom, uz savet da “mora da oladi”.

 ??  ?? bez Podrške saigrača: nikola jokić stradao skočni zglob: karis levert
bez Podrške saigrača: nikola jokić stradao skočni zglob: karis levert

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia