Blic

I Žilnikov novi film premijerno na FAF-U

- M. K.

Festival se vraća svojim korenima i doživljava novu renesansu u ovom 24. izdanju, istakao je Igor Stanković, direktor manifestac­ije.

U glavnom programu biće prikazano 29 filmova, od toga 10 u takmičarsk­oj konkurenci­ji. Na otvaranju, 23. novembra u 20 u Velikoj sali Kombank dvorane, već tradiciona­lno biće prikazan osvajač Zlatne palme u Kanu, „Kradljivci“Hirokazu Kore-ede. Na programu će biti i ostvarenja Sergeja Dvorcevoja (Ajka), Radu Žudea (Ne zanima me da li ćemo se upisati u istoriju kao varvari), Gaspara Noa (Klimaks), Lukasa Donta (Devojka), Aliče Rorvaher (Srećan kao Lazaro), Lasla Nemeša (Suton), Karlosa Rejgadasa (Vreme za nas), Nurija Bilgea Džejlana (Drvo divlje kruške), Kler Deni (Život među zvezdama), Alija Abasija (Granice), Žan-lika Godara (Slikovnica), Lava Dijaza (Sezona đavola), Đije Džang-kea (Pepeo je najčistije belo)... Od srpskih (ko)produkcija premijerno ćemo videti „Teret“Ognjena Glavonića, „Granice, kiše“Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića i „Ti imaš noć“Ivana Salatića.

Srpsku premijeru imaće i film Želimira Žilnika „Najlepša zemlja na svetu“kome će na otvaranju festivala biti uručena nagrada za životno delo. Retrospekt­iva njegovih filmova pod nazivom „Žilnikova internacio­nala“biće upriličena u Muzeju kinoteke u Kosovskoj. Festival će 30. novembra u 20h u Kombank dvorani zatvoriti film „Svi znaju“Asgara Farhadija, sa Penelope Kruz i Havijerom Bardemom.

Cene karata su od 150 do 350 dinara.

 ??  ?? sa jučerašnje konferenci­je za medije
sa jučerašnje konferenci­je za medije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia