Blic

Nas hoće sve stranke, ali mi hoćemo sami

GRUPA GRAĐANA IZ LUČANA NEĆE NI SA KIM U KOALICIJU

-

Grupa građana “Jedan tim” iz Lučana zbog, kako navode, velikih pritisaka gotovo svih političkih protivnika ozbiljno razmišlja da odustane od kandidatur­e za predstojeć­e lokalne izbore u ovoj opštini, zakazane za 16 decembar.

Oni kažu da su u protekla dva meseca razgovaral­i sa svim političkim organizaci­jama koje su ih pozivale u koaliciju, pa kako su odlučili da ipak samostalno nastupe, pritisci su postali intenzivni­ji i ozbiljniji.

- U jednom ozbiljnom nedeljniku objavljeno je da smo prema istraživan­ju CESID-A mi drugi na listi poverenja građana za predstojeć­e izbore i od tada je čini mi se krenuo haos - kaže Dejan Janković iz GG “Jedan tim” Lučani.

Ova grupacija se prvi put na izborima pojavila 2014. godine, kada su osvojili 10 odsto glasova i dobili četiri odbornika u lokalnom parlamentu.

Lista za predstojeć­e izbore je spremna, pojačana je sa nekoliko mladih, kvalitetni­h ljudi, za nosioca je planiran aktuelni predsednik MZ Guča, Ivica Vukićević, a da li će ona uopšte biti predata, znaće se narednih dana, kaže Janković.

- Bilo je raznih ponuda i predloga za zajednički nastup na izborima. Osnovni problem je što pregovore i celokupnu organizaci­ju vode ljudi izvan naše opštine. Njihova strategija je da borbu koju vode u republičko­m parlamentu nastave i u kampanji za lokalne izbore. Prisustvo i uticaj lokalnih funkcioner­a i lokalnih tema je minimalno - istakli su predstavni­ci GG “Jedan tim” kao razlog za odluku da samostalno izađu na izbore.

Oni kažu da im je strategija promocija “nezavisnih lokalnih kandidata”.

- Strategija našeg delovanja od samog osnivanja organizaci­je zasniva se na potpuno drugačijim principima. Mi se borimo da promovišem­o nezavisne lokalne kandidate koji se bave lokalnim (komunalnim) problemima. Prema našim shvatanjim­a, to i jeste poenta opštinskih izbora, da se građanima predstave programi za što efikasnije upravljanj­e opštinskim budžetom i da se novcem koji je na raspolagan­ju reši što više komunalnih problema u dragačevsk­im naseljima - kažu u ovom timu.

„Haos od kada je objavljeno da smo prema istraživan­ju CESID-A drugi“

 ??  ?? tvrde da koalicije nisu rešenje za komunalne probleme
tvrde da koalicije nisu rešenje za komunalne probleme

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia