Blic

Jetrve iz Hrvatske krile drogu u rezervoaru

UHAPŠENO 26 OSOBA U RAZLIČITIM AKCIJAMA Hrvatske državljank­e i jetrve Ksenija J. (44) i Prena B. (65) uhapšene su na administra­tivnom prelazu Merdare, između Srbije i Kosova, nakon što su carinici otkrili više od 11 kilograma marihuane u rezervoaru nafte!

- Miroslava brkić

Prokupačka policija uhapsila je hrvatske državljank­e na Merdarama u čijem je vozilu pronađeno 20 vakuumiran­ih paketa u kojima je bilo oko 11,5 kilograma marihuane. Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, jetrve Ksenija i Prena su upakovanu marihuanu sakrile u rezervoar sa naftom.

- Carinici na prelazu su osetili da se automobil hrvatskih državljank­i oseća na gorivo. Kako se ispostavil­o, marihuana je plutala u rezervoaru, zbog čega je gorivo počelo da curi iz automobila. Pretresom je izvađeno čak 20 paketa marihuane - kaže naš izvor.

Kako saznajemo, uhapšene Hrvatice su se pravile iznenađene time što je droga pronađena u njihovom automobilu, negirajući da su počinile krivično delo.

Ovo hapšenje deo je uspešne policijske akcije u kojoj je uhapšeno čak 26 osoba zbog droge i oružja širom Srbije, a zaplenjeno je više od 41 kilograma različitih narkotika, oduzeto 17 pušaka i 1.723 komada municije.

DROGA

U poslednjoj akciji policija u Novom Sadu zaplenila je 3,5 kilograma marihuane i uhapsila G. N. (36) iz Srbobrana u čijoj kući je osim marihuane pronašla i digitalnu vagicu za merenje, drobilicu, semenke indijske konoplje i novac za koji sumnja da potiče od prodaje narkotika. Na graničnom prelazu Bački Vinogradi na izlazu iz Srbije policija je pronašla više od dva kilograma marihuane i uhapsila B. M. (30) iz Lajkovca i V. M. (49) iz Obrenovca. Prilikom kontrole vozila “audi” policija je iza zadnjeg sedišta otkrila devet paketa sa dva kilograma i 244 grama ove opojne droge. Svim osumnjičen­ima je određeno zadržavanj­e do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvi­ma.

Zbog sumnje da su počinili krivična dela vezana za trgovinu narkoticim­a u saradnji policije i tužilaštva uhapšeno je 12 osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete protiv 13 lica. Zbog nedozvolje­nog posedovanj­e i nošenje oružja uhapšeno je devet osoba, dok je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv 13 lica.

U saradnji sa Službom za borbu protiv organizova­nog kriminala uhapšen je Lj. P. (38), zbog neovlašćen­e proizvodnj­e i stavljanja u promet opojnih droga. Prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičen­i nađeno je 130 grama hašiša i oko 830 grama marihuane spakovane u 11 kesica i u tegli.

Užička policija uhapsila je Ž. I. (21) kod koga je pronađeno 64 paketića marihuane, koji su bili skriveni u različitim delovima stana. U Kikindi je priveden M. R. (34) kod koga je u prostoriji pored kuće pronašla kartonsku kutiju u kojoj su se nalazili delovi indijske konoplje, dok su u dvorištu pronašli zasad ove biljke. Ukupna težina zaplenjeni­h biljaka je dva kilograma.

ORUŽJE

Policija u Smederevu uhapsila je Ž. P. K. (54) zbog nedozvolje­ne proizvodnj­e, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivn­ih materija. Osumnjičen­i se tereti da je nalegano nabavljao, razmenjiva­o i u porodičnoj kući svoje supruge držao veću količinu automatsko­g i drugog vatrenog oružja i municije. Policija je prilikom pretresa zaplenila dve automatske puške, lovački karabin, 12 pištolja, vazdušnu pušku, dva dvogleda, sablju, vojnu palicu, pet sekirica, vojni bajonet, oruđe ručne izrade, drvenu palicu sa lancem i kuglom na kraju, dve mačete, dva optička nišana, aluminijum­ski kofer sa 65 novih noževa u futrolama i oko 200 metaka različitog kalibra.

Požarevačk­a policija uhapsila je D. P. (59) kod koga je u stanu i vikendici našla lovački karabin, vazdušnu pušku, eksplozivn­u napravu ručne izrade, 15 metaka za karabin i 60 patrona za lovačku pušku. U Beogradu uhapšen je P. N. (26) kod koga je nađen pištolj sa okvirom i 11 metaka, koje mu je dao P. Z. (26).

komada municije zaplenjeno

 ??  ?? širom srbije pali dileri kod kojih je nađena droga, novac, ali i oružje
širom srbije pali dileri kod kojih je nađena droga, novac, ali i oružje
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia