Blic

A i Vladu Srbije

TEATRU DOSTIŽE VRHUNAC

-

da se razgovara u petak, ali je čitava stvar prebačena za utorak. Dekić u startu nije bio oduševljen idejom. Da li je promenio mišljenje, videćemo.

U petak je Aleksandar Gatalica podneo ostavku na funkciju predsednik­a Upravnog odbora Narodnog pozorišta. Gatalica je u sporu između dela zaposlenih i Savića držao njegovu stranu. On je odluku o ostavci saopštio samo nekoliko sati nakon što je dramski sindikat nacionalno­g teatra „Singlus” predao odluku o stupanju u štrajk na pisarnice Vlade Srbije, Ministarst­va kulture i Narodnog pozorišta. Ako Savić ne podnese ostavku ili ne bude smenjen, štrajk će definitivn­o početi u četvrtak.

Gostujući na televiziji N1, reditelj Goran Marković je rekao da misli da bi Savić otišao dostojanst­veno, ali da mu ne daju „jer će se time demonstrir­ati da nisu uspeli sve da drže pod kontrolom”.

- On je godinama bio v. d. pošto nije izabran na način koji je legalan, na Vladi mu niko nije dao paraf, onda je ceo UO pozorišta podneo ostavku, onda je izabran novi UO koji je izabrao njega. Svi koji rade u pozorištu te neće, to je važno, ljudi govore da neće da on upravlja. Ne verujem da je u pitanju sujeta, već strah jer zna da se oni koji su mu pomogli da boravi tu takođe plaše šta će biti ako se napravi pukotina, šta ako ne kontroliše­mo jedan deo konstatova­o je Marković.

REDITELJ GORAN MARKOVIĆ JE REKAO DA MISLI DA BI SAVIĆ OTIŠAO DOSTOJANST­VENO, ALI DA MU NE DAJU

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia