Blic

Sad nema nazad, pašće i Litvanija

Pred nama je prilika koju ne smemo da propustimo, dodao je mladi defanzivac “orlova” pred meč u utorak (20.45).

- Predrag Đukanović

Nije česta pojava da reprezenta­cija Srbije iz nekog meča dobije više nego što zasluži, ali se na utakmici sa Crnom Gorom (2:1), našim “orlovima” posrećilo da ih loše drugo poluvreme ne košta pobede. Samokritič­an zbog izdanja na stadionu “Rajko Mitić” bio je i Nikola Milenković, standardni štoper našeg nacionalno­g tima. - Odigrali smo dobru utakmicu sa dosta šansi, ali mislim da smo morali ranije da rešimo pitanje pobednika. Ne sme da nam se dešava da padnemo u igri kao poslednjih pola sata u duelu sa Crnom Gorom. Ipak, najvažnije je da smo pobedili i da smo prvi u grupi - rekao je Milenković za “Blic”.

A sve je počelo odlično. Napadačka, organizova­na i raznovrsna igra. Međutim, posle fantastičn­og prvog poluvremen­a, dva pogotka, nekoliko izglednih šansi da se uveća prednost i jednog promašenog penala, usledila je neprepozna­tljiva igra “orlova” po povratku sa odmora. Igrači su delovali zbunjeno, bezidejno, što je pokvarilo ukupni utisak.

- Nismo potcenili protivnika. Jednostavn­o, Crna Gora je napravila veći pritisak u nastavku igre. Ne smemo to da dozvoljava­mo protivnici­ma. Moramo celu utakmicu da igramo u istom ritmu i da namećemo našu igru rivalima. Baš kao u prvom poluvremen­u. Takve stvari se dešavaju i to je, jednostavn­o, period odrastanja novog tima.

Upravo je pred sam kraj tog prvog poluvremen­a, Srbija imala šansu da stavi tačku na utakmicu. Crna Gora je još uvek pokušavala da se sabere, pa je loša računica donela udarac sa bele tačke za naš nacionalni tim. Neprecizan sa jedanaest metara bio je Aleksandar Mitrović, strelac drugog gola. Ipak, saigrači mu ne zameraju promašaj, iako se prilično neozbiljno poneo prilikom izvođenja najstrože kazne.

- Mitar je već dao gol, tako da mu ne uzimamo za zlo promašen penal. Da je pogodio, bilo bi 3:0 i utakmica bi bila rešena, ali mi znamo da će on postizati još golova u narednim mečevima, tako da mu ne zameramo. U utorak na stadionu Partiazana Srbija dočekuje reprezenta­ciju Litvanije od 20.45. “Orlovima” pobeda garantuje prvo mesto u četvrtoj grupi treće divizije Lige nacija.

- U utorak igramo pred našim navijačima i sigurno je da idemo na pobedu, kako bismo osigurali prvo mesto u grupi. Ništa drugo ne dolazi u obzir. Imamo priliku da u velikom stilu završimo započeto pre dva meseca i da se plasiramo u Ligu 2. Bolji smo i kvalitetni­ji od Litvanije, ali ne smemo da zaboravimo da naš rival nema šta da izgubi - podvukao je Milenković.

NEMA VEZE ŠTO JE MITROVIĆ PROMAŠIO PENAL, DAĆE ON GOL KADA JE NAJPOTREBN­IJE, KAŽE MILENKOVIĆ

 ??  ?? milenković je svestan da ova generacija ima veliku šansu
milenković je svestan da ova generacija ima veliku šansu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia