Blic

Posvađao se sa suprugom, popio benzin i zapalio se!

„Sve loše je počelo od dana kada je doveo tu novu ženu Ivanu. On se potpuno promenio, otuđio se, a već je jednom pokušao sebi da oduzme život u avgustu.“

- Jovana aleksić

Ovako za “Blic” počinje tragičnu priču Periša Milovanovi­ć, stric Gorana Milovanovi­ća koji se nakon svađe sa nevenčanom suprugom u svojoj kući polio benzinom, legao u krevet i zapalio.

O tragediji koja je selo Vošanovac zavila u crno kada se meštanin Dragan zapalio u svojoj kući 9. novembra, retko ko govori. Reporteri “Blica” posetili su ovo mestašce pokraj Petrovca na Mlavi kako bi saznali šta je prethodilo tragičnom okončanju.

- Goran je sa tom drugom ženom počeo da se zabavlja proletos, negde u aprilu. Do tada je bio divan, miran čovek, iako preke naravi, glas nije podizao ni na svoje dvoje dece koje ima iz prvog braka. Međutim, od proleća je postao agresivan, često sam čuo da se svađa sa novom ženom, da treskaju vratima i da galame do duboko u noć - priča Periša sa suzama u očima.

Tog kobnog popodneva osetio je, kaže, miris zapaljene odeće.

- On je prvo zapalio svoju garderobu i telefon ispred kuće. Onda je popio benzin i ta njegova je ispričala da je legao u krevet i zapalio se. Ja sam mu pomogao sve što sam mogao, nije mi jasno da ode na taj način. Ko zna šta mu je bilo u glavi - kaže Periša pokazujući fleku od gareži pred kućnim vratima.

Draganove komšije nisu želele mnogo da komentariš­u ovaj slučaj jer se on, kažu, od njih otuđio.

- Dok je bio sa prvom ženom bili smo u dobrim odnosima, a i on je lepo živeo. Otkad je došla ova Ivana, mi ga nismo ni viđali. Struju su mu isekli, automobil više nema, a po selu se priča da mu je kola zapalio Ivanin bivši muž Zlatan, koji je u zatvoru u Požarevcu zbog nasilja u porodici - priča komšinica koja je želela da ostane anonimna. Ona još dodaje i da je Goran bio izuzetno vredan čovek, bavio se mehanikom i limarijom, a jedno vreme je radio i dva posla. U poslednje vreme je, ipak, “postao druga osoba”.

- Čak je počeo i da pije, a on je mrzeo alkohol jer mu je pokojni otac bio alkoholiča­r - dodaje ona.

Od žitelja Vošanovca saznali smo i da ovo nije prvi put da Dragan diže ruku na sebe. U avgustu je popio razređivač u želji da okonča svoj život, najverovat­nije zbog svađe sa suprugom.

Goranovi susedi napominju i da im je nelogična priča koju je Ivana ispričala policajcim­a jer je čudno da u krevetu ni na plafonu u sobi nema gareži niti se oseća miris paljevine.

- Nisu tu čista posla. On je u tom trenutku bio u radničkom odelu koje je maltene celo od plastike, morao bi neki trag da ostane. Nekoliko večeri ranije kod Gorana su sa Ivanom dolazili neki muškarci da ga biju, a doneli su i kolac koji je ostao u dvorištu. Ko zna šta se tu desilo - kaže komšinica.

Goran u avgustu popio razređivač, ali su ga lekari spasli

 ??  ?? Presudio sebi: Goran Milovanovi­ć
Presudio sebi: Goran Milovanovi­ć
 ??  ?? Periša Milovanovi­ć, Goranov stric, u šoku nakon samoubistv­a
Periša Milovanovi­ć, Goranov stric, u šoku nakon samoubistv­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia