Blic

VELJKO ME NEĆE VIDETI U MINIĆU

VERICA RAKOČEVIĆ NEĆE DA ISPUNI MUŽU ŽELJU

- A. Čanović

Dizajnerka Verica Rakočević priznaje da na događajima nosi samo stvari u kojima se dobro oseća i dodaje da je suprug moli da obuče kratku suknju i obuje štikle, ali da ona to ne želi.

Tačno 35 godina rada je iza nje. Verica Rakočević ne podleže trendovima, a smatra da niko ne može da ocenjuje kako se ona oblači.

- Uopšte ne vodim računa o preprekama, pogotovo ne kod nas. Nije mi bitno da li će modna policija, eksperti kojih imamo koliko, reći da je to nešto na meni dobro ili ne. Mislim da niko nema prava da kaže šta je na meni dobro, šta ne. Radim 35 godina i pod pretpostav­kom da ništa nisam znala, ako malo mozga imam, morala sam nešto da naučim. Oblačim se onako kako meni prija. Veljko ima jednu želju koja će mu ostati neostvaren­a do kraja života, dokle god je sa mnom, a to je da me vidi u ultramini-haljini sa visokim štiklama. Žao mi je, sigurno je da to nikada neće videti kaže nam dizajnerka i dodaje da ne voli da se vodi time šta je moderno, a šta ne.

- Ako se vodite tom pričom šta je u trendu, šta nije u trendu, onda nemate mnogo razloga da mislite

Ni privatno, ni u dizajnersk­om radu ne vodim računa o tome šta je moderno

o sebi. Ja nikada - ni privatno, ni u dizajnersk­om radu - ne vodim računa o tome šta je moderno. Kao što reče legendarna Koko: “Najgore što može da vam se desi jeste da prvo vide haljinu pa vas.” U silnoj želji da se pokažu, žene uglavnom traže trendi haljinu i traže ono što je poslednji modni vrisak - dodaje Verica.

Iako u poslu kojim se bavi ima mnogo sujete, ona kod Verice ne postoji.

- Kod mene sujete nema i kod mojih kolega koji dolaze na moje revije. U principu, u svakom javnom poslu ima sujete. Retki su ljudi koji uspeju realno da vide stvari i najgore su one varijante kada sebi pridajete veći značaj nego što ga zaslužujet­e. A toga kod nas ima masovno. Zato ja i ne idem po drugim revijama, osim kod Igora Todorovića i Boška Jakovljevi­ća. Nisam primetila sujetu drugih jer ne razmišljam na taj način - završava Verica.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia