Blic

Reprezenta­cije iz bivše Juge mogu da se nađu u istoj grupi

-

Reprezenta­ciji Srbije je u Ligi nacija ostao još večerašnji meč protiv Litvanije (20.45), ali poznato je da će “orlovi” biti u trećem šeširu na žrebu kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo 2020, u kojem će se još naći i Republika Irska, Švedska, Slovačka, Izrael, Finska, Norveška, Bugarska i Grčka.

Ono što je izuzetno zanimljivo, vrlo je moguće da među potencijal­nim protivnici­ma izabranika Mladena Krstajića budu i selekcije eks-ju republika. Izvesno je da će Hrvatska biti u prvom, Bosna i Hercegovin­a u drugom, Slovenija i Crna Gora u četvrtom, a Makedonija u petom šeširu. U kvalifikac­ijama za kontinenta­lni šampionat prvi put će se naći i Kosovo, ali UEFA ne dozvoljava da ta reprezenta­cija bude u istoj grupi sa Srbijom i BIH.

Žreb kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo će se održati u Dablinu 2. decembra, a kvalifkaci­je će se igrati od marta do novembra iduće godine. Timovi će biti raspoređen­i u deset grupa iz kojih će se po dve reprezenta­cije plasirati na Evro, a do preostala četiri učesnika doći će se preko plej-ofa u kojem će učestvovat­i po četiri ekipe iz svake od Liga nacija - od najboljih po grupama koji nisu izborili mesto na Prvenstvo.

Takođe, četiri reprezenta­cije iz elitne lige A će se boriti za pehar Lige nacija na završnom turniru koji je, kažu dobro obavešteni izvori, dobio Portugal. Pored Portugalac­a, koji igraju bez Kristijana Ronalda i koji su završili prvi u grupi sa Italijom i Poljskom, trofej mogu da osvoje Englezi i Švajcarci koji su sa 5:2 pregazili Belgiju. Poslednjeg, četvrtog učesnika dobili smo sinoć i to u grupi A, gde su se sastali Holandija i Nemačka.

 ??  ??
 ??  ?? reprezenta­tivac hrvatske ivan perišić
reprezenta­tivac hrvatske ivan perišić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia