Blic

I Kolarov su meč sezone

LITVANIJU U POSLEDNJEM KOLU LIGE NACIJA „Veliko je pitanje da li će obojica biti spremni za utakmicu u Humskoj“, kaže selektor „orlova“.

- Časlav vuković

Pre nešto više od godinu dana, Srbija je pobedom nad Gruzijom (1:0) obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Sada je ulog manje sladak, ali podjednako važan jer sa tri boda u večerašnje­m (20.45) meču sa Litvanijom završićemo kao prvi u grupi 4, Lige C. U prevodu, “orlove” trijumf vodi u viši rang (Liga B), kao i u plej-of za EP 2020. godine.

Slika ne može da bude jasnija za naše fudbalere i selektora Mladena Krstajića koji pre tri dana nisu briljirali protiv Crne Gore, ali su pobedili (2:1). Ekipa se sa “Marakane” preselila nekoliko stotina metara dalje u Humsku, gde će na stadionu Partizana pokušati da potvrdi da je najbolja u grupi. Sa trijumfom smo sigurno prvi, bez obzira na ishod meča Crna Gora Rumunija, dok sa remijem ili porazom zavisimo od ishoda u Podgorici.

Ipak, nadamo se da će “orlovi” sami završiti posao, što kaže i selektor Krstajić koji večeras verovatno neće izvesti istih startnih 11 kao u subotu.

- Mislim da smo došli u poziciju da završimo prvi u Ligi nacija. Jednostavn­o, moramo da pokažemo naš kvalitet. Možda su neki već upisali tri boda, ali mi nismo. Igrači su svesni situacije, atmosfera je dobra posle druge pobede nad Crnom Gorom. Što se zdravstven­ih problema tiče, Nemanja Matić ima virus i juče nije trenirao, dok kapiten Aleksandar Kolarov vuče problem sa povređenim prstom i videćemo da li će biti spreman. Vraća nam se Fejsa, a Rodić je odradio žute kartone - sumirao je selektor Krstajić.

On očekuje da će reprezenta­cija igrati bolje nego protiv Crne Gore.

- Kada sam pogledao snimak, dobio sam potpuno drugu sliku. Imao sam utisak da smo u prvom poluvremen­u odigrali fantastičn­o i trebalo je da vodimo ubedljivo. U drugom delu smo takođe kontrolisa­li meč. Možda smo posle primljenog gola imali pet minuta pada, ali to je sve. Međutim, ispada da smo se provukli u meču sa Crnom Gorom i da nismo zaslužili pobedu. Greške postoje, ali ćemo sve uraditi da ih minimalizu­jemo.

Krstajić i pored svega respektuje Litvaniju.

- Siguran sam da pre starta Lige nacija niste verovali u ove momke i pored plasmana na SP. O sebi ne želim ni da pričam. Verujte sada u njih. Litvanija je opasna jer nema šta da izgubi. Imam viziju prve postave, ali sam želeo da u Ligi nacija pružim šansu mlađim igračima. Verovatno i večeras nećemo biti kompletni - dodao je Krstajić.

Dušan Tadić je prokomenta­risao seriju promašenih penala u Ligi nacija.

- Tako se namestilo. Dešava se i kod drugih igrača. Srećom, promašaji nas nisu skupo koštali. Osećam umor i krpim se poslednje dve, tri nedelje. Navikli smo da igramo pod bolovima izjavio je Tadić.

 ??  ??
 ??  ?? selektor krstajić mora da menja tim koji je pobedio crnu goru
selektor krstajić mora da menja tim koji je pobedio crnu goru
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia