Blic

Odlučiće Mitrović

Dečko je postigao 22 gola za Srbiju, a ima samo 24 godine, kaže naš nekadašnji reprezenta­tivac.

- Veljko Ivanović

Srbija večeras (20.45) na stadionu Partizana igra protiv Litvanije odlučujući meč za prvo mesto grupe C4 i prolaz u viši rang Lige nacija. Nekadašnji reprezenta­tivac Milan Jovanović smatra da pobeda ni bi smela da dođe u pitanje.

Lane je pre 10 godina bio vinovnik dvomeča sa Litvancima, u kvalifikac­ijama za dolazak na Svetsko prvenstvo 2010, pa sa posebnom pažnjom iščekuje večerašnji duel “orlova”.

- Sigurno da očekujem pobedu. Teško je praviti paralelu u odnosu na duel od pre 10 godina i ovaj današnji, ali kao i onda, i sada smo izraziti favorit. Uz to, Litvanija protiv koje sam ja igrao imala je bar dva, tri značajna fudbalera, a u ovoj ekipi ne vidim nijednog koji poseduje visok kvalitet. Bitno je da smo superiorno odigrali sve mečeve u Ligi nacija. I nismo ni pripadali rangu u koji smo svrstani. Dakle, po kvalitetu zaslužujem­o A ligu, odnosno u nekoj najlošijoj varijanti - B ligi. Vratićemo se vremenom gde nam je i mesto - kaže Jovanović za “Blic”.

Ko bi mogao da bude čovek odluke?

- Kao i do sada - Mitrović! Njemu treba skinuti ne jednu ili dve, već tri kape. I kada reprezenta­ciji nije išlo, pojavljiva­o se on. Mitrović, pa opet Mitrović i iznova Mitrović. Naravno, uz podršku ostalih iz tima. U poslednje tri godine on i Tadić su držali ekipu, ali Mitrović je ipak najkonstan­tniji. To je ono što mene opredeljuj­e. Pa on je do sada za seniorsku reprezenta­ciju postigao 22 gola, a ima samo 24 godine.

Počelo se i sa podmlađiva­njem državnog tima?

- Imamo odlične igrače. Naravno, u ekipi je bitan balans. Nekada nisu svi u najboljoj formi. Shodno tome, prija mi što smo na određenim pozicijama podmladili ekipu. Liga nacija je, inače, idealno takmičenje za to, odnosno da se uigrava reprezenta­cija. Nisu to okršaji s najboljim evropskim selekcijam­a.

Liga nacija polako postaje zanimljivo takmičenje?

- Za navijače je svakako vrlo interesant­no. Ali, za aktere je možda i prenaporno. Vreme će pokazati. Plašim se da se ne izgubi ta draž i odnos prema nacionalno­m timu, ako on bude igrao verovatno 20 utakmica u sezoni. To je jedini minus Lige nacija. Ostalo su plusevi.

Selektor Mladen Krstajić, od početka svog posla, nije najbolje prihvaćen u javnosti?

- Nas je u Srbiji zaintereso­vanih za fudbal sigurno dva, tri miliona. Svi, pa i ja, uvek imamo dileme koga bismo pozvali u reprezenta­ciju. Ali, mi bi trebalo da znamo da je jedan selektor, kome moramo da pružimo podršku kako god da se zove i preziva. A Krstajić je legenda našeg fudbala. Ako on ne zna, onda ko zna? - zaključio je Jovanović.

 ??  ?? aleksandar mitrović je na pet mečeva za srbiju u ligi nacija postigao pet golova
aleksandar mitrović je na pet mečeva za srbiju u ligi nacija postigao pet golova

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia