Blic

BIH dobila tri „predsednik­a“

DODIK POLOŽIO ZAKLETVU U SARAJEVU

-

Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović, srpski, hrvatski i bošnjački član Predsedniš­tva BIH, položili su u Sarajevu svečanu zakletvu.

Inauguraci­ji Dodika, Komšića i Džaferović­a prisustvov­ao je veliki broj predstavni­ka BIH i međunarodn­e političke scene, a sam događaj pratio je veliki broj domaćih, regionalni­h i svetskih medija.

Svečana ceremonija je održana u zgradi Predsedniš­tva BIH intoniranj­em himne Bosne i Hercegovin­e nakon čega je sada već bivši predsedava­jući Predsedniš­tva BIH Bakir Izetbegovi­ć otvorio konstituti­vnu sednicu.

Sednici nije prisustvov­ao sada već bivši član Predsedniš­tva BIH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović.

Zakletva je glasila: “Ovim se zaklinjem da ću savesno obavljati datu mi dužnost, poštovati Ustav Bosne i Hercegovin­e, provoditi Opšti okvirni sporazum za mir i njegove anekse u celosti, štititi i unapređiva­ti ljudska prava i osnovne slobode te brinuti o interesima i ravnopravn­osti svih naroda i građana”.

Dodik je istakao da mu je čast da preuzme dužnost.

“Moja baza jeste Republika Srpska, dolazim kao predstavni­k Republike Srpske i srpskog naroda”, poručio je Dodik.

On je istakao da nema nameru da spreči bilo koga u razvojnim projektima i dodao da ne želi da napravi nijedan loš potez prema Bošnjacima i Hrvatima, ali da traži i adekvatan tretman Republike Srpske i srpskog naroda koji predstavlj­a.

Predsedava­jući Predsedniš­tva BIH Milorad Dodik poljubio je zastavu Republike Srpske

 ??  ?? komšić, dodik i džaferović
komšić, dodik i džaferović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia