Blic

Kad Bobi igra, Klipersi gaze

SRPSKI CENTAR JE ZA DESET MINUTA DONEO POBEDU KLUBU IZ LOS ANĐELESA PROTIV ATLANTE Marjanović je postigao 12 koševa i pokrenuo dobitničku seriju (20:5). Slavili su i Bogdanović i Bjelica, dok Jokić nije uspeo da spase Denver.

- Aleksandar Pijevac

Četiri meča je Boban Marjanović bio u nemilosti trenera Doka Riversa, a onda je u duelu sa Atlantom izašao na teren i uradio ono što najblje zna - dobio je utakmicu. Los Anđeles Klipersi su pred kraj trećeg perioda gubili od skromne Atlante sa 14 poena razlike (77:91) i praktično su bili na ivici neuspeha. Suočen sa porazom, trener Rivers se posle osam dana setio da na klupi ima jednog od najkorisni­jih košarkaša u NBA ligi.

Marjanović je pokrenuo seriju Klipersa od 20:5, koja je donela preokret i pobedu - 127:119. Bobinator je za manje od deset minuta postigao 12 koševa, uz po jedan promašaj iz igre i sa slobodnih bacanja. Solidnu rolu u završnici je imao i Miloš Teodosić, koji se nije istakao realizacij­om, ali je ulaskom organizova­o ekipu i podigao odbranu na viši nivo. Meč je završio sa dva skoka i asistencij­om, a promašio je jedini pokušaj za tri poena. Uspešno veče imali su i Sakramento Kingsi. “Kraljevi” su za deveti trijumf u sezoni preslišali favorizova­nu Oklahomu sa 117:113, uz veliku pomoć srpskih košarkaša. Bogdan Bogdanović je još jednom odličnom partijom pokazao da se maksimalno oporavio od operacije kolena. On i dalje ne igra punom snagom i ne dobija adekvatnu minutažu, već su u klubu odlučili da ga polako vraćaju u ritam. Protiv Oklahome je za 25 minuta postigao 16 poena (0-0, 2-7, 4-9), uz pet uhvaćenih lopti i tri asistencij­e. Nemanja Bjelica je kao starter bio blizu dabl-dabl učinka sa 12 koševa (trojke 2-3) i osam skokova.

Od naših košarkaša samo je Nikola Jokić doživeo poraz sa Denverom, i to protiv sjajnog Milvokija (104:98). Počeli su Nikola Jokić i saigrači sezonu gotovo bajkovito. Ređali su pobede, padali su pred njima i šampioni NBA lige, košarkaši Golden Stejta, pa je učinak posle prvih 10 mečeva bio nestvarnih 9-1. Međutim, to se veoma brzo promenilo, nešto lošije partije je pružao naš centar, ali se forma ekipe nije popravila ni kada je košarkaš iz Sombora beležio prepoznatl­jive partije. Nagetsi su posle dva vezana neuspeha na skoru 10-7.

Jokić je meč završio sa 20 poena, a imao je po pet skokova i asistencij­a.

 ??  ?? BOGDAN BOGDANOVIĆ JE IMAO 16 POENA ZA SAKRAMENTO KOJI JE U ZANIMLJIVO­M MEČU POBEDIO OKLAHOMU jokić nastavlja da igra dobro, Ali denver nastavlja da gubi marjanović nije igrao na četiri meča, A onda je rešio duel sa Atlantom
BOGDAN BOGDANOVIĆ JE IMAO 16 POENA ZA SAKRAMENTO KOJI JE U ZANIMLJIVO­M MEČU POBEDIO OKLAHOMU jokić nastavlja da igra dobro, Ali denver nastavlja da gubi marjanović nije igrao na četiri meča, A onda je rešio duel sa Atlantom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia