Blic

Vučić: Haradinaju ostalo još 26 dana da nas sruši

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je premijer Kosova Ramuš Haradinaj morao da optuži Beograd da ruši vladu u Prištini pošto je postalo izvesno da se njegova prethodna pretnja tipa “ili priznanje nezavisnos­ti ili se ruši vlast u Beogradu” ne ostvaruje.

- Pošto je izvesno da neće doći do priznanja, ostao mu je samo drugi deo, ostalo je još 26 dana dok ne istekne tih mesec dana rušenja vlasti u Srbiji podsetio je Vučić.

Predsednik Srbije podvukao je da je jedini primetio da Haradinaj nije doneo sam takse, koje su anticivili­zacijske, već su za to glasali i ministri Hašim Tačija, kosovskog predsednik­a.

- Ne pravimo nikakvu razliku između njih. Naši iz Srpske liste gledaju kako da poboljšaju život narodu. Ne zanimaju nas unutrašnje albanske borbe - rekao je Vučić. Kad je reč o Haradinaje­voj pretnji da takse ostaju do priznanja Kosova, predsednik Vučić je ukazao da EU, na osnovu SSP-A, ima dovoljno instrumena­ta da objasni prištinski­m vlastima da je nemoguće da opstanu sa ovakvim odlukama.

- Na EU je želi li da učini to ili ne - prokomenta­risao je Vučić izjavu Ramuša Haradinaja posle sastanka sa ambasadori­ma kvinte da neće povlačiti donete mere.

Vučić je istakao da Priština sada neće da pusti nikoga od srpskih državnih funkcioner­a na Kosovo.

- Ali, vidim da su zakazali zajedničku sednicu sa Vladom Albanije, da hoće da ruše sve granice i barijere. Ali, to je vrhunac licemerja, i to ne samo Albanaca koji žive na Kosovu i u Albaniji već i onih koji to dozvoljava­ju - poručio je Vučić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia