Blic

Biće vraćeno sve što su prodali u bescenje

ODRŽANA TRIBINA SAVEZA ZA SRBIJU U LESKOVCU

-

Predsedava­jući opoziciono­g Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je u Leskovcu da će sva imovina, koja je proteklih godina prodata strancima u bescenje, postati srpska.

On je na tribini Saveza za Srbiju u Kulturnom centru u Leskovcu kazao da aktuelna vlast po niskim cenama prodaje rečna i rudna bogatstva i zemljište, navodeći kao primer RTV „Bor“, koji je prodat, kako kaže, za 100.000 evra.

- Poručujemo onima koji danas kupuju Srbiju ni za kakve pare: Sve će biti vraćeno. Pare ćemo im vratiti, ali to mora da bude srpsko - kazao je Đilas i dodao da se “tetka predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića nalazi u Arapskim Emiratima i u Kini”.

Đilas je rekao da se Savez nikome neće svetiti kada dođe na vlast, ali da će se svim funkcioner­ima ispitati poreklo imovine, najpre liderima Saveza, a onda svima sve do 1990. te da postoji mogućnost da neke televizije izgube nacionalnu frekvencij­u.

Na tribini su govorili i predsednik Demokratsk­e stranke Zoran Lutovac, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović i lider Sindikata „Sloboda“Željko Veselinovi­ć. Oni su poručili da su se stranke različitih programa i ideologija ujedinile kako bi pobedili režim Aleksandra Vučića.

Lutovac je ocenio da građani Srbije žive u “zarobljeno­j državi”, u “državi jednog čoveka”.

- Naše razlike i sitne sujete da ostavimo po strani jer naša zgrada Srbije je u plamenu. Zato moramo da budemo i solidarni, kada napadnu jednoga da skočimo svi da budemo toliko slobodni da ne smeju da nam rade ovo što nam rade. Spaja nas borba za slobodu - kazao je Lutovac.

Jeremić je ukazao na gorući problem - problem Kosova navodeći da Srbiju sadašnja vlast vodi u kataklizmu.

- Ovog trenutka se pregovara gde treba da prođe granica između države Srbije i Republike Kosova u UN. Potpisivan­jem razgraniče­nja Srbije i Kosova za dve godine imaćemo kao suseda veliku Albaniju, a čak ni Nedić ni Milošević nisu Kosovu dali nezavisnos­t - ocenio je Jeremić.

Na Kosovu se, prema njegovim navodima, neće stati. - Ako se pređe ta crvena linija, tada će početi razgradnja Srbije - kazao je Jeremić.

 ??  ?? Đilas se za binom dotakao prodaje rtb „bor“
Đilas se za binom dotakao prodaje rtb „bor“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia