Blic

Mislili smo da ćemo svi izginuti i sleteti u Ibar

U TEŠKOJ SAOBRAĆAJN­OJ NESREĆI U MESTU CERJE PO „Samo sam video kako automobil odjednom prelazi na levu stranu i udara nas. Išao je prebrzo i nije mi jasno šta mu se dogodilo. Mislio sam da ćemo svi izginuti.“

- S. luković n. božović

Ovako počinje priču za „Blic“Ljupče Nikolić, vozač minibusa koji se u subotu uveče sudario sa „fijat stilom“u mestu Cerje na putu Kraljevo - Raška.

Pravo čudo i neverovatn­a sreća sačuvala je rukometaše Karađorđa iz Topole, da ne završe u kanjonu Ibra i svi izginu. U njih je dok su se minibusom vraćali kući sa utakmice koja je odigrana u Raški direktno udario „fijat stilo“iz Novog Pazara. Udes se dogodio na Ibarskoj magistrali u blizini nekadašnje­g motela „Dolina jorgovana“, na putu Kraljevo - Raška.

Kako pričaju očevici iz minibusa, automobil se kretao brzinom od možda i preko 120 km/h.

- Nisam mogao nikako da ga izbegnem. Desno mi je bio kanjon Ibra. Nisam imao gde da pobegnem. On je samo prešao u levu traku, a ja sam u tom trenutku izgovorio da će sve da nas pobije. Da nas je udario bokom, prevrnuo bi nas i svi bismo se podavili u Ibru - objašnjava vozač minibusa autoprevoz­nika „Janjušević“, kojem je u udesu isčašeno koleno.

Dragan Vlajić, trener Rukometnog kluba Karađorđe iz Topole, kaže da je sedeo odmah iza vozača. Prema njegovim rečima, sve se dogodilo na pravcu i po suvom kolovozu.

- On je skroz prešao u našu traku. Samo se dogodio prasak i mi smo svi popadali. Koliko je bio jak udarac, govori i podatak da nijedno sedište u minibusu nije ostalo vezano za pod. I ostali igrači koji su pušteni na kućno lečenje žale se da imaju probleme i bolove. Rekao sam im da se ukoliko im se nastave bolovi, odmah obrate lekarima. Ali, ide nabolje - rekao je Vlajić, koji je hospitaliz­ovan u kraljevačk­oj bolnici zbog kuka koji mu je ispao.

Ortoped u Opštoj bolnici „Studenica“Miroslav Mitrović kaže da su nakon

Drgan Vlajić, trener, tvrdi da su od siline udarca sva sedišta u minibusu odletela

 ??  ?? goran Đorđević, predsednik kluba teško povređen očevici tvrde da je vozač „fijata“išao više od !" kilometara na sat kada se zakucao u minibus sa rukometaši­ma
goran Đorđević, predsednik kluba teško povređen očevici tvrde da je vozač „fijata“išao više od !" kilometara na sat kada se zakucao u minibus sa rukometaši­ma
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia