Blic

Profesor napastvova­o i progonio učenicu

- Zlatko Čonkaš

D. T. (64), profesor fizičkog vaspitanja u jednoj osnovnoj školi u opštini Bela Crkva, uhapšen je u petak zbog sumnje da je polno uznemirava­o učenicu osmog razreda (14).

Profesoru fizičkog (imena ne objavljuje­mo zbog zaštite identiteta deteta, prim. aut.) po nalogu nadležnog javnog tužioca iz Vršca određen je pritvor do 30 dana, a u toku je i istraga koja treba da pokaže da li je još neko dete bilo njegova žrtva.

Otac devojčice kaže za “Blic” da su mu se obistinile najgore noćne more jer je primetio da mu ćerka deluje kao da je nešto muči.

- Supruga i ja smo razgovaral­i s njom, ali nas je ona uveravala da joj nije ništa. Međutim, prošle nedelje nam je rekla da ne želi da ide više u školu, da se ne oseća dobro i tada nam je pokazala poruke koje joj je slao profesor i rekla nam da ju je čak i dodirivao - priča nam otac. Kaže da umalo nije pao u nesvest kada je pročitao sve grozote koje je profesor slao njegovoj ćerki i da je odmah sa suprugom odlučio da se obrati policiji.

- Ćerka nam je ispričala da je sve počelo u septembru, kada je postala član školskog tima za stoni tenis koji je vodio profesor. On je odmah pitao da li ima dečka i da li ga je ikada imala. Nekoliko nedelja kasnije, nakon osvajanja prvog mesta na takmičenju u stonom tenisu, profesor joj je na Instagramu poslao poruku: “Bravo, bila si najbolja i najlepša, baš si se bila lepo obukla u školi, a još lepše je ono što se nalazi u trenerci i želim da vidim i osetim šta se krije ispod te trenerke”. Odmah nakon poruke, ćerka ga je blokirala na Instagramu. O svim ovim događajima iz straha nije smela ništa da nam kaže, ali se poverila i pokazala poruku najboljim drugaricam­a u školi - priča otac.

Dodaje da je nedugo zatim profesor počeo da je uznemirava preko mesindžera, da joj šalje poruke, pa čak i da je poziva u gluvo doba noći, ali da se ćerka na sreću nije javljala.

- Uznemirava­nje se nastavilo u školi. Za vreme časa fizičkog, profesor je seo pored nje i uhvatio za ruke. Ubrzo zatim, prebacio je ruku na njenu butinu, nakon čega se moja ćerka otrgla i ustala. Sve je odmah ispričala drugaricam­a koje su i same primetile njegovo nedolično ponašanje jer je često na čas dolazio pod dejstvom alkohola - priča uznemireni otac.

Prema njegovim rečima, profesor je tada još žustrije

Pozvao ju je u streljanu, počeo da je ljubi, vuče za kosu, dodiruje po telu

 ??  ?? određen mu pritvor do 30 dana
određen mu pritvor do 30 dana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia