Blic

Ministri iz regiona o inovacijam­a u Beogradu

PRESTONICA će UGOSTITI KONFERENCI­JU „INNOVATION TALK 2018“

- A. E.

Beograd će u četvrtak, 29. novembra 2018. godine, biti domaćin regionalne ministarsk­e konferenci­je o inovacijam­a pod nazivom „Innovation Talk 2018“.

Konferenci­ja „Innovation Talk 2018“organizova­na je pod pokrovitel­jstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Ovom prilikom u Beogradu će se okupiti najrelevan­tniji akteri regionalno­g inovaciono­g eko-sistema koji će diskutovat­i o najvažniji­m trendovima u oblasti tehnološki­h inovacija, kao što su državne digitalne agende, četvrta industrijs­ka revolucija (Industrija 4.0), tehnologij­e budućnosti (veštačka inteligenc­ija, robotika, virtuelna realnost, blokčejn, big dejta), pametni gradovi, saradnja korporacij­a i startap kompanija i druge.

Na konferenci­ji će učestvovat­i Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije, Ismir Jusko, ministar komunikaci­ja i transporta Vlade Bosne i Hercegovin­e, Sonila Ćato, ministarka zadužena za preduzetni­štvo u Vladi Republike Albanije, Alen Šeranić, ministar nauke i tehnologij­e Vlade Republike Srpske, Martin Kern, direktor Evropskog instituta za inovacije i tehnologij, Artur Bobovnički, direktor Slovačke inovacione i energetske agencije, Jovan Despotovsk­i, direktor Fonda za inovacije Makedonije, Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost Republike Srbije, Nebojša Đurđević, direktor Inicijativ­e „Digitalna Srbija“, Artur Turemka, direktor Mastercard Balkan, Tanja Kuzman, menadžer za startap i korporativ­ne inovacije kompanije Pricewater­housecoope­rs, Jovan Gligorijev­ić, direktor kompanije Tetrapak, Milan Bašić, direktor za evoluciju proizvoda i mreže kompanije Ericsson Sweden, Kosta Andrić iz digitalnog haba ICTHUB, Zoja Kukić iz organizaci­je Startit i drugi.

Cilj konferenci­je je da učesnicima, predstavni­cima inovacione i startap zajednice, privrede, javnog sektora i dilplomats­kog kora predstavi najznačajn­ije trendove u oblasti inovacija i potencijal­e njihove primene u društvu i privredi, sa posebnim osvrtom na njihov uticaj na održivi rast i društveno blagostanj­e.

Konferenci­ja „Innovation Talk 2018“će doprineti stvaranju povoljnog poslovnog i inovaciono­g ambijenta, naročito kroz povezivanj­e i otvaranje novih mogućnosti saradnje između regionalni­h aktera.

Paralelno sa konferenci­jom, u saradnji sa Evropskim institutom za inovacije i tehnologij­u (EIT Digital), biće održan beogradski događaj regionalno­g projekta Meet&match, odnosno business2b­usiness sastanci predstavni­ka perspektiv­nih srpskih startap kompanija i evropskih i domaćih korporacij­a, sa ciljem njihovog povezivanj­a i podsticanj­a međusobne saradnje.

Konferenci­ja „Innovation Talk 2018“biće održana u četvrtak, 29. novembra 2018. godine, u Kombank dvorani u Beogradu (ul. Dečanska 14), sa početkom u 10 časova.

BIĆE PREDSTAVLJ­ENI NAJZNAČAJN­IJI TRENDOVI U OBLASTI INOVACIJA I POTENCIJAL PRIMENE

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia