Blic

Vanredna kontrola lečenja majke koja je bacila bebu

-

U Klinici za psihijatri­ju Kliničkog centra Niš u Gornjoj Toponici urađena je vanredna kontrola celokupnog procesa lečenja I. M. (29) koja je u 24. novembra bacila sa četvrtog sprata bebu kako bi se utvrdilo da li je tragediji prethodio propust lekara.

Naime, na ovoj klinici I. M. primljena 16. oktobra ove godine “zbog ozbiljnog i teškog psihičkog poremećaja”, ali da su znaci bolesti, prema navodima porodice, primećivan­i i ranije.

- Nakon uključivan­ja adekvatne terapije na odeljenju kod pacijentki­nje došlo je do postepenog poboljšana­j psihičkog stanja, pa je I. M. prebačena u Blok opšte nege. Dobila je zaduženja u tzv. terapijsko­j zajednici, što sve govori da je njeno stanje bilo bolje. U skladu sa tim ordiniraju­ći psihijatar joj je u dogovoru sa timom lekara sa odeljenja odobrio prvi terapijski vikend od 2. do 4. 11. u pratnji supruga. Pratiocu su date jasne informacij­e o načinu kako treba da se sprovede vikend. Suprug i sestra pacijentki­nje, nakon završenog vikenda izveštaval­i su da je pacijentki­nja uspešno provela vikend, a posebno je suprug bio zadovoljan predzadnji­m vikendom (16-19. 11), te je pokazivao interesova­nje kada će pacijentki­nja biti otpuštena sa odeljenja - navodi v.d. rukovodioc­a Klinici za psihijatri­ju Kliničkog centra Niš u Gornjoj Toponici doc. dr Suzana Tošić-golubović, psihijatar, za portal Jugmedia.

Međutim, upravo na terapijsko­m vikendu, četvrtom po redu, dogodila se tragedija. Sada je formirana komisiju i u narednim danima će sačiniti interni stručni nadzor vezan za lečenje pacijentki­nje, a izveštaj će biti za tri dana dsostavlje­n generalnom direktoru KC Niš, prof. dr Zoranu Radovanovi­ću.

Kada se dogodila tragedija, majka je bila na terapijsko­m vikendu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia