Blic

Danilo osvojio četiri zlata i oborio još dva rekorda

- V.

Danilo Dulić (12), član subotičkog PK “Spartak”, naš mladi državni rekorder na 100, 400 i 800 metara kraul, oborio je još dva nacionalna rekorda za dečake do 12 godina na 100 metara kraul i 200 metara delfin. Prvu disciplinu je isplivao za 59 sekundi, a drugu za 2.27,97.

Velika nada srpskog sporta je postao vlasnik novih rekorda na takmičenju Naturtex cup u Hodmezevaš­arhelju u Mađarskoj, gde je osvojio i četiri zlatne medalje.

Mladi plivači iz Subotice su se u konkurenci­ji 45 klubova iz Mađarske, Rumunije i Srbije u više disciplina uspešno izborili za čak 18 medalja. Osim Danila, zlato su uzeli Marko Barši i Nikola Koltin. Srebrne medalje su osvojili Boris Boršoš, Leon Hemi, Vanja Romić i Anja Zubelić, a bronzane Boris Boršoš, Luka Knežević, Andor Gencel i Katarina Milodanovi­ć.

- Danilo je za sekundu pomerio dosadašnji rekord na 200 metara delfin, a bitno je reći da je to uspeo u pedesetmet­arskom velikom bazenu. Pre dve nedelje u Zrenjaninu je istu discipline plivao na dvadesetpe­tmetarskom bazenu i nedostajal­o mu je 0,3 sekunde do rekorda, ali je sada izvukao sekundu brže. Do Nove godine ima dva takmičenja, u Somboru i Nišu – kažu roditelji Danila Dulića, Tihomir i Sandra.

Kada je “Blic” pre dva meseca pisao o ovom dečaku, on je u kolekciji priznanja imao već više od 150 medalja, od čega više od 80 zlatnih.

- Plivanje je moj život! Volim da plivam. Škola je na prvom mestu, ali mi nije teško da treniram, jer znam da jedino uz mnogo truda i rada mogu postići dobre rezultate – zaključuje plivač Danilo Dulić.b.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia