Blic

Optužnica za rođene sestre

- M. B.

Protiv okrivljeni­h rođenih sestara Dine M. T. (22) i Zore B. T. (25), koje se po predlogu javnog tužioca nalaze u pritvoru jer su komšiju Lazu S. (43) ubadale nožem u dvorištu svoje kuće u Melencima, Viši sud u Zrenjaninu nepravosna­žnim rešenjem je potvrdio optužnicu za pokušaj ubistva u saizvršila­štvu.

Kako je saopštilo zrenjanins­ko Više javno tužilaštvo, a preneo portal Zrenjanins­ki, optužnica je podignuta zbog opravdane sumnje da su okrivljene 26. maja ove godine, jedan čas posle ponoći, u Melencima pokušale da liše života Lazu S. One su krivično delo počinile u stanju bitno smanjene sposobnost­i da shvate značaj svog dela i da upravljaju svojim postupcima. Okrivljene su žrtvu udarile u glavu dok je prolazio trotoarom ispred njihove kuće, usled čega je Laza pao na tlo. Nakon toga su ga uvukle u svoje dvorište i dok je on ležao na zemlji Zora T. mu je nožem zadala ubodne rane iznad desne ključne kosti, u levu stranu trbuha, kao i posekotine po levoj šaci, nanevši mu teške telesne povrede opasne po život.

Za to vreme okrivljena Dina T. cičala je i igrala oko sestre Zore, koja je ležala na Lazi S. Kada je Laza počeo da doziva pomoć, u dvorište okrivljeni­h je došao njegov brat Branislav S., koji je rukama odgurnuo okrivljene. Tom prilikom je Dina rukama i nogama udarala Branislava i oštrim predmetom mu nanela laku telesnu povredu.

- Izleteo sam iz kuće i oslanjao se samo na zvuke kako bih našao brata po mrklom mraku. Kako mi je Laza ispričao kada je malo došao svesti, očuh ga je udario u glavu, nakon čega su devojke nasrnule na njega, a jedna ga je ubola nožem u stomak. Zatim su ga vukle po dvorištu. Tu su počele da ga grizu za vrat, da ciče i skaču od sreće jer vide krv - ispričao je tada Branislav.

Sestre pokušale da ubiju komšiju udarcima u glavu, a zatim ga uvukle u dvorište

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia