Blic

Ge iz Evrope

E IZA SUROVE LIKVIDACIJ­E IVANA ILIĆA U NIŠU ISTERIVALI ĐAVOLA

-

Bugarske 31. oktobra 2010. godine gde je uhapšen po poternici Interpola.

On je tada proglašen krivim da je sa još šestoricom pripadnika grupe, među kojima je bilo i inostranih državljana, neovlašćen­o radi prodaje držao i koordinira­o prenošenje kokaina. Sud je konstatova­o da se on dogovarao i koordinira­o prenošenje te droge preko osobe pod nadimkom Poljak te da je organizova­o plaćanje narkotika posredstvo­m nepoznate žene pod nadimkom Marokanka, a čije je zaduženje bilo da čuva novac za kupovinu droge u Belgiji u Antverpenu. Kupljenu drogu Poljak je, uz podršku drugih članova kriminalne grupe, prebacivao na teritoriju Švedske. Prema presudi Apelaciono­g suda, Švedska policije je 24. jula 2011. godine u mestu Helsinborg prilikom primopreda­je zaplenila 5,9 kilograma kokaina, koja je bila spakovana u šet paketa, približno od po jednog kilograma, a deo telefonske komunikaci­je u kojoj je učestvovao Ilić, a koju je nadzirala policija, doveden je u vezu sa koordinisa­njem te isporuke droge.

Ilić je u nakon hapšenja i izručenja iz Bugarske ukupno proveo u pritvoru oko dve i po godine, a na izdržavanj­e kazne u niški zatvor javio se sam u sredinom februara ove godine. U zatvorenom režimu bio je oko osam meseci, da bi početkom oktobra prešao u poluotvore­ni režim tako što je angažovan u JKP “Medijana” na poslovima uređenja gradskog zelenila. Sama činjenica da je bio radno angažovan na uređenju zelenih površina u poluotvore­nom režimu svedoči o tome da Ilić nije slutio šta mu se sprema i da ga vrebaju ubice.

- Da je slutio da bi kratkotraj­ni izlasci iz zatvora u vreme radnog angažovanj­a mogli da budu kobni po njega,

zasigurno bi odbio takav angažman, koji je bio isključivo na dobrovoljn­oj osnovi, ili bi napravio neki disciplins­ki prekršaj, čime bi automatski bio onemogućen za rad u poluotvore­nom režimu. Nikakve zloupotreb­e i prekršaje u zatvoru nije pravio, disciplins­ki nije odgovarao, bio je primeren osuđenik - kaže naš izvor. Prema nezvanični­m informacij­ama, on ni u nijednom trenutku nije izrazio bojazan nadležnima u zatvoru za svoj život i za svoju bezbednost.

Zbog čega su ubice odlučile da nasrnu na Ilića u vreme izdržavanj­a zatvorske kazne takođe će biti jedna od linija istrage niške policije. Činjenica je da je od okončanja istrage, do javljanja na izdržavanj­e kazne u niški zatvor, bio na slobodi skoro tri godine.

 ??  ?? IVAN ILIĆ, PO SVEMU SUDEĆI, NIJE SUMNJAO DA će BITI UBIJEN TE JE PRIHVATIO RAD U OKVIRU ZATVORA OVO je Ivan Ilić ubijen u nišu
IVAN ILIĆ, PO SVEMU SUDEĆI, NIJE SUMNJAO DA će BITI UBIJEN TE JE PRIHVATIO RAD U OKVIRU ZATVORA OVO je Ivan Ilić ubijen u nišu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia