Blic

NOVA TRI MODELA IZ NOKIJE

HUAWEI WATCH GT NA TESTU “BLICA” Huawei je nastavio sa svojom serijom satova kod koje je ovog puta najveća novina potpuno autonomni softver, kao i baterija koja lako može da traje i više od 10 dana.

- ANA Lađarević

Nokija bi trebalo da 6. decembra u Dubaiju održi konferenci­ju na kojoj će biti predstavlj­ena tri nova telefona, među kojima i „nokija 9“sa pet kamera.

Ukoliko tragate za pametnim satom, a fitnes element vam je bitan, Huawei GT bi mogao da bude dobar izbor za vas. U pitanju je novi sat kineskog proizvođač­a koji je nedavno stigao i kod nas. Ekipa “Blica” imala je priliku da ga isproba i generalni utisci su pozitivni.

U pitanju je uređaj sa tačskrinom dimenzije 1,39 inča. Ovo je veličina nešto veća od klasičnog sata, ali na ruci, prvenstven­o zbog narukvice, izgleda veoma lepo i može se nositi u svakoj varijanti, tako da je sa dizajnersk­e strane dobio i te kako prolaznu ocenu. Ekran je AMOLED i jasan je, dovoljno svetao i radi precizno na dodir. Sa desne strane se nalaze dva dugmeta da biste navigirali kroz sve menije. Telo pametnog sata sadrži dual-crown dizajn sa nerđajućim čelikom i keramičkim bezelima i tretiran je DLC dijamantsk­im ugljenični­m premazom da bi se korisnicim­a pružila trajnost za naredne decenije.

Sam sat radi na Lightos, softveru koji je namenski pravljen za njega. To znači da nemate opcije za aplikacije van Huawei sfere, bar ne zasad, ali i dalje imate sve notifikaci­je sa telefona, brojne opcije za personaliz­ovano nameštanje svih funkcija i fitnes alatke.

Sat može simultano da koristiti GPS, GLONASS i GALILEO, tri najveća satelitska sistema za precizno lociranje, prati sve vaše fizičke aktivnosti, prati puls i u stanju mirovanja,

SAT MOŽE SIMULTANO DA KORISTITI GPS, GLONASS I GALILEO, TRI NAJVEĆA SATELITSKA SISTEMA

ali i daje savete o intenzitet­u vežbanja. Prednost pri tome je što je veoma jednostava­n za korišćenje. Ukoliko trčite, imate nekoliko opcija za praćenje treninga, zavisno od toga da li imate trening na zatvorenom, na traci ili napolju. Sat prati i vaše navike spavanja...

Ono što možda nedostaje jeste Wi-fi, 4G mobilna konekcija i bežično punjenje, ali i bez toga neće vas razočarati. Naročito kada se uzme u obzir da baterija koja se inače do 100 odsto puni za dva sata traje minimum 10 dana.

 ??  ?? gt pametni sat prati sve vaše fizičke Aktivnosti i ima mogućnost da prima notifikaci­je s telefona
gt pametni sat prati sve vaše fizičke Aktivnosti i ima mogućnost da prima notifikaci­je s telefona
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia