Blic

Crveno-belima tri boda i remi u Parizu

ZVEZDI BI NARUKU IŠAO I NEREŠEN REZULTAT PSŽ - LIVERPUL

- POBEDA ZVEZDE REMI U PARIZU REMI U NAPULJU REMI U PARIZU POBEDA NAPOLIJA POBEDA LIVERPULA A. Pijevac

Najlošiji scenario je da Beograđani izgube od Napolija, a da Englezi slave na „Parku prinčeva“.

Situacija u grupi C može da bude rešena u sredu oko 23 sata, ali može i dodatno da se zakompliku­je. Napoli i Liverpul sa pobedama će obezbediti prva dva mesta i u poslednjem kolu će u međusobnom duelu samo rešiti pitanje ko kao broj 1 ide u osminu finala. U tom slučaju, Crvena zvezda i Pari Sen Žermen bi se 11. decembra borili za plasman u Ligu Evrope, s tim da gostima iz Francuske odgovara i remi. Sve osim ovih ishoda, uvodi nas u svet više matematike, svet u kojem poslednji može da bude prvi, a prvi da se oprosti od Evrope.

Što se Zvezde tiče, naravno tri boda iz Napulja bi bila zlata vredna, a najbolje bi bilo da se meč na “Parku prinčeva” završi remijem. U tom slučaju, crveno-belima bi i nerešen rezultat sa PSŽ bio dovoljan za drugu fazu Lige šampiona. Ovo je idealan scenario.

S druge strane, Beograđani i pobedom protiv Napolija mogu da završe kao ćetvrti u grupi ako u poslednjem kolu izgube od PSŽ-A.

Kako? Ako uzmemo da su

PSŽ i Liverpul odigrali nerešeno, onda bi pred šesto kolo stanje na tabeli izgledalo ovako: Liverpul 7. C. zvezda 7, PSŽ 6, Napoli 6. “Sveci” sa pobedom u Beogradu odlaze na devet bodova, koliko će imati i Napoli pod uslovom da slavi na “Enfildu”. Liverpul i Zvezda ostaju na 7, s tim da su Englezi uspešniji u međusobnim susretima (4:0, 0:2), a to je dovoljno za Ligu Evrope.

A šta je ako bude remi u Napulju? Onda bi Beograđani­ma odgovaralo da Liverpul pobedi Parižane, tako da bi srpski šampion u poslednjem kolu sa “svecima” rešavao svoj sudbinu.

U slučaju poraza u Italiji, Zvezda bi se oprostila od Lige šampiona, a do Lige Evrope bi mogla samo ako pobedi Pari Sen Žermen, odnosno da Liverpul izgubi oba meča grupne faze.

Sve u svemu, jasno je da samo trijumf podno Vezuva uvodi Crvenu zvezdu u kombinator­iku. Ponekad se dešava da se slože nesloživi rezultati, ali ne vidimo šta nije realno u činjenici da crveno-beli mogu da slave u Italiji, odnosno da večeras Pari Sen Žermen i Liverpul odigraju nerešeno? Crveni su u prvom meču slavili sa 3:2 i sada svi očekujemo da ćemo na “Parku prinčeva” večeras videti deset golova. Salah, Nejmar, Mane, Mbape, Firmino, Kavani... da ne nabrajamo više.

Takođe, četa Vladana Milojevića ne bi trebalo ni da zaboravi da bi zimovanje u Ligi Evrope bio još jedan fantastiča­n rezultat, pogotovo kada se pogleda sastav grupe.

 ??  ?? trener vladan milojević zna da je meč sa liverpulom recept kako bi trebalo da se igra u italiji zvezdi igra remi u parizu: da li će henderosn i aleksander arnold uspeti da zaustave nejmara
trener vladan milojević zna da je meč sa liverpulom recept kako bi trebalo da se igra u italiji zvezdi igra remi u parizu: da li će henderosn i aleksander arnold uspeti da zaustave nejmara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia