Blic

Ako ne prođemo dalje, onda nemamo mu...

TRENER NAPOLIJA KARLO ANČELOTI POZIVA IGRAČE NA OPREZ

- A. P.

Crvena zvezda je bila potcenjena posle dva teška poraza u gostima, ali je zasluženo pobedila Liverpul, kaže italijansk­i stručnjak.

Trener Napolija Karlo Ančeloti i fudbaler Brazilac Alan pred italijansk­im novinarima su više morali da polažu računa o remiju sa Kjevom (0:0) nego o večerašnje­m meču sa Crvenom zvezdom. Iskusni stručnjak je prihvatio kritiku medija, ali i tifoza, ali je i najavio da će u Ligi šampiona zaigrati jedan novi i bolji Napoli.

- Utakmica sa Crvenom zvezdom je odlična prilika da se pobedom opravdamo za slabu partiju u nedelju. S druge strane, mislim da ovaj duel neće rešiti pitanje ko će se iz grupe plasirati u osminu finala. Nalazimo se na dobroj poziciji u veoma teškoj grupi i trijumf bi predstavlj­ao šlag na tortu. Predstavni­ci Crvene zvezde kažu da Napoli može da igra u finalu Lige šampiona? Mislim da su mnogi sumnjali u nas i da nisu verovali da možemo da igramo sa najboljima u Evropi. Do sada su na nas gledali kao na iznenađenj­e, ali sada, ako ne prođemo dalje, onda ćemo pokazati da nemamo mu... - rekao je Ančeloti.

Za Ančelotija posao sa Zvezdom nije završen unapred, iako se crveno-beli nisu proslavili na prethodna dva gostovanja Pari Sen Žermenu (1:6) i Liverpulu (0:4).

- Srpski klub je dosta dugo bio potcenjiva­n posle teških poraza. Međutim, njihova pobeda protiv Liverpula je bila potpuno zaslužena. Zvezda se predstavil­a kao veoma kvalitetan i dobro organizova­n klub, strpljiv u napadu i čvrst u odbrani. Mislim da će se protiv nas orijentisa­ti na kontranapa­de. Zato moramo da ostanemo na zemlji, a ne da razmišljam­o šta se dešava u Parizu. Takođe, ne obraćamo pažnju na kladionice (kvota na pobedu Napolija je 1,14). Podsećavam vas da smo u Beogradu igrali 0:0.

Ančeloti je potvrdi i da će izvesti najjači sastav.

- Ne volim da menjam postave, jer uvek igramo na pobedu. Tako je i sada. Igraće najbolji i najspremni­ji. Od njih očekujem da pruže više nego protiv Kjeva, a pozivam i navijače da nam pomognu - poručio je Ančeloti.

Ne zanimaju me kvote u kladionica­ma, kao ni meč u Parizu

 ??  ?? ančeloti i rog Pred meč sa crvenom zvezdom
ančeloti i rog Pred meč sa crvenom zvezdom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia