Blic

Pilić: Samo me Novak nije potpuno zaboravio

LEGENDARNI TENISERKI STRUČNJAK JE ZAHVALAN ĐOKOVIĆU

-

„Sarađivao sam i s drugim asovima, ali on se razlikuje od svih. U tome je njegova istinska veličina.“

Legendarni hrvatski trener Nikola Pilić smatra da je Novak Đoković napravio “apsolutno čudo u protekloj sezoni”.

Đoković je stasao u Pilićevoj teniskoj akademiji u koju je stigao kao 12-godišnjak 1999. i tu proveo četiri godine. Potom su sarađivali i u Dejvis kup timu Srbije, koji je osvojio takmičenje 2010. godine.

- Bavio sam se s njim kad je imao 15-16, kad smo sarađivali u akademiji. Ono što kod njega izuzetno cenim je to što me on, za razliku od brojnih drugih asova s kojima sam sarađivao, nikad nije zaboravio. I to je njegova istinska veličina - rekao je Pilić.

On je kao igrač bio šesti teniser sveta, osvojio je US Open u konkurenci­ji dublova, a u pojedinačn­oj konkurenci­ji igrao finale Rolan Garosa 1973, kada je izgubio od Ilijea Nastasea. Znatno bolje rezultate Kad je išao u Ameriku, tamo u martu, kad je bio potpuno van forme, zvali su me novinari iz Srbije i doslovno su pokopavali Novaka

ostvario je kao trener jer je osvajao Dejvis kup sa tri različite zemlje – Nemačkom, Hrvatskom i Srbijom.

Đoković se vratio na mesto broj 1 na ATP listi, iako je u junu bio 22. na listi najboljih igrača sveta.

- To što je on napravio u samo nekoliko meseci je apsolutno čudo. Ni ja nisam znao ni verovao da će ovako završiti godinu. Kad je išao u

Ameriku, tamo u martu kad je bio van forme, zvali su me novinari iz Srbije i doslovno ga pokopavali. Ali ja sam im samo govorio - „čekajte, čekajte”. Svi mi znamo njegov kvalitet i svaka mu čast. Ova sezona je sjajna zbog toga što se tako vratio i svima očitao lekciju, a još je impresivni­ja ona iz 2016, kad je imao skoro 17.000 poena - dodao je Pilić.

 ??  ?? susret u beogradu: đoković i pilić
susret u beogradu: đoković i pilić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia