Blic

Delegacija OKS posetila Tokio

-

U Napulju je svaki auto polupan, i spreda i otpozadi. Kada parkiraju, prvo udare onog ispred, pa malo onog iza. I eto slobodnog mesta.

Napolitans­tvo podrazumev­a redak smisao za humor i ironiju. Previše lepote, poezije, mora, Posilipa, Vezuva, ljubavi. Bunt iznad svega.

- Pre dve-tri sezone nije nam dosuđen čist penal posle kornera, a već u sledećem napadu je svirao nepostojeć­i za Juventus. Reina je zahvatio loptu i Kvadrado je pao preko njegovih ruku. Cela Italija je videla da to nije penal. Ne može golman u toj situaciji da sakrije ruke. Naši navijači su napravili transparen­t “Rigore per la Juve” i nosili ga na svaki meč. Kako neko padne u šesnaester­cu, oni bi ga raširili na tribini. Nije bitno ko je pao. Posle su im svirali penal u 96. minutu protiv Milana. Nešto tu nije u redu. Ti da se pobuniš na terenu, dobio bi još i crveni. Tada je naš predsednik digao frku i u naredna tri duela dali su nam četiri penala. Pa zar je to rešenje?!

U Ambasadi Republike Srbije u Tokiju potpisan je Memorandum o saradnji između Olimpijsko­g komiteta Srbije i japanskog grada Fudžimi. U prisustvu našeg ambasadora Nenada Glišića, predsednik OKS Božidar Maljković potpisao je sa direktorom odeljenja za sport i edukaciju grada Fudžimi Torijumije­m Kenitijem Memorandum o saradnji između OKS i ovog grada koji je izrazio volju da bude domaćin sportistim­a Srbije u pripremema pred OI u Tokiju.

- Našim sportistim­a će biti neophodan period aklimatiza­cije, a na ovaj način se otvara mogućnost da sportisti iz, pre svega ekipnih i određeni broj borilačkih sportova imaju mesto priprema pred Igre - rekao je Maljković.

Maljković, potpredsed­nik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki borave u Tokiju gde se održava skupština Asocijacij­e nacionalni­h olimpijski­h komiteta.

 ??  ?? dijego maradona je ikona navijača napolija iskustva iz napulja: nikola maksimović
dijego maradona je ikona navijača napolija iskustva iz napulja: nikola maksimović
 ??  ?? maljković, zečević i višacki sa našim ambasadoro­m glišićem i japancima
maljković, zečević i višacki sa našim ambasadoro­m glišićem i japancima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia