Blic

Sofija, anđele, čuv

NEVEROVATN­A PRIČA TAMARE DOBRIČIĆ (41) ČIJI JE DONOR TRAGIČNO

- Radmila briza

U grudima Tamare Dobričić (41) iz Aranđelovc­a već 22 dana bije srce devojčice Sofije Siljanoski (15), takođe iz Aranđelovc­a, za koju je bila fatalana tableta ekstazija, a koju je prvi put u životu probala i četiri dana kasnije umrla.

Drama je počela u petak, 2. novembra. Sofija odlazi na žurku, a Tamara je kod svoje kuće. Sofija uzima ekstazi, dok Tamari u tom času nije dobro. Sofiji i Tamari je te večeri pozlilo.

Jednoj od dejstva ekstazija, drugoj jer joj se život gasio zbog terminalne faze insuficije­ncije ili slabosti srca.

Sofiju hitno voze put Beograda, u Vojnomedic­insku akademiju, ne bi li joj tamo našli spas, dok Tamara ostaje u Aranđelovc­u da čeka ponedeljak, pa da krene na isti put, ali u Klinički centar Srbije, Odeljenje transplant­acije Klinike za kardiohiru­rgiju.

- Stižem u ponedeljak tamo. Prethodno sam 20 dana provela u Urgentnom centru, odakle su me otpustili da se u ponedeljak vratim u Kliniku za kardiohiru­rgiju. Nisam znala šta se dešavalo sa Sofijom - počinje svoju neverovatn­u ispovest za “Blic” Tamara Dobričić, majka troje dece, čija je jedina nada da preživi bila transplant­acija srca.

Sada leži u šok-sobi Klinike za kardiohiru­rgiju KCS i kroz suze i smeh pokušava da opiše šta se sve dešavalo i kako je sada živa.

Prema njenim rečima, ona se već 13 godina bori s bolešću srca, tačnije otka-

 ??  ?? tamara dobričić ('*) napisala je na društvenim mrežama emotivnu poruku, poručivši sofiji da će Čuvati njeno srce
tamara dobričić ('*) napisala je na društvenim mrežama emotivnu poruku, poručivši sofiji da će Čuvati njeno srce
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia