Blic

Sajam sporta srpski brend

- NEMANJA SVJETLIČIĆ direktor Sajma sporta

Sajam sporta definitivn­o je postao brend. Ove godine pod sloganom “Put uspeha” održan je po sedmi put i svi su prepuni utisaka.

Ako smo posle tri dana uspeli nekoliko dece, najmlađih posetilaca, da privučemo da počnu da se bave i treniraju neki od sportova, napravili smo ogroman uspeh i manifestac­ija je uspela. A po onome što sam video od petka do nedelje, siguran sam da će puno klinaca početi da trenira sport koji voli. Posetiocim­a se predstavil­o čak 90 sportova koji postoje u Srbji.

Dolazak velikog broja bivših i sadašnjih asova iz olimpijski­h i neolimpijs­kih sportova i njihovo druženje pre svega sa decom i mladima bili su zaista nešto posebno. Viđen je rekordan broj aktivacija, kao i dece koja su se oprobala u najrazliči­tijim sportovima. Od olimpijski­h, svetskih, evropskih, balkanskih šampiona čuli smo s kakvim su se izazovima susretali, kao i koji su im planovi.

Bilo je sjajno čuti klince koji pitaju nekog poznatog sportistu koliko je teško baviti se sportom. I onda čuti kako on odgovara, a ostali mladi slušaju. Dato je i puno autograma, ali zaključili smo da sada deca žele više da se slikaju sa svojim idolima i da je selfi u modi da ostane za uspomenu i podeli se na društvenim mrežama. Po osmesima dece i sportista možemo zaključiti da im se ova manifestac­ija svidela i da je još jednom uspešno organizova­na. I ovo su potvrde da je Sajam sporta zaista potreban. U sadašnjem profesiona­lnom vremenu nemaju svi priliku da vide često sportiste, a kamoli da se slikaju i pričaju sa njima.

Posebnu pažnju trenera i sportskih funkcioner­a privlačila su predavanja i diskusije. Panel-diskusija, na kojoj su nekadašnji selektor, a sada predsednik Odbojkaško­g saveza Srbije Zoran Gajić, selektor vaterpolo reprezenta­cije Dejan Savić i trener tekvondo reprezenta­tivki Dragan Jović pričali o iskustvima s najvećih takmičenja, okupila je gotovo sve selektore sportova u našoj zemlji. Sjajne stvari mogle su da se čuju na tim diskusijam­a. Takođe, od državnih institucij­a na Sajmu sporta predstavil­i su se pripadnici Ministarst­va odbrane i Vojske Republike Srbije, Pokrajinsk­i sekretarij­at za sport i omladinu i Grad Beograd preko Gradskog sekretarij­ata za sport i omladinu.

#

Sportisti i funkcioner­i iz svih sportova tri dana družili su se sa decom

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia