Blic

Jovanovski u penziji, povrede su uzele danak

BIVŠA 32. TENISERKA NA PLANETI IZNENADILA JE JAVNOST ODLUKOM DA OSTAVI REKET I PREKINE KARIJERU U 26. GODINI

- J. Medić

Telo usled brojnih problema i čestih teških operacija ne može da nastavi dalje - istakla je Bojana u emotivnom postu na društvenim mrežama.

Bojana Jovanovski Petrović je odlučila da okači patike o klin i kaže zbogom tenisu. Nekada 32. teniserka sveta je posle zdravstven­ih problema, raznih operacija, oporavaka, odlučila da kaže „kraj“sportu koji joj je toliko dobrog pružio.

U trenutku kada je odlučila da se povuče, Srpkinja je bila 546. na WTA listi. U profesiona­lnoj karijeri, koju je započela 2007. godine, osvojila je tri titule, u Taškentu i Ningbou (2013), kao i u Bakuu (2012). Igrala je dva WTA finala, oba 2014. godine, u Bakuu i Taškentu. Sa reprezenta­cijom Srbije stigla je do finala Fed kupa 2012. kada su tadašnje izabranice Dejana Vraneša izgubile od Češke u Pragu.

Poslednjih godina, Bojana je vrlo malo igrala zbog toga što je morala da ide na operaciju oba ručna zgloba, kao i ramena. Njoj se pojavljiva­la je odlučila da se jovanovski je bila voda u zglobovima koja joj je pravila dosta smetnji u igri, pa Jovanovska nikako nije mogla potpuno da se oporavi. Poslednji meč je odigrala početkom oktobra ove godine kada je u Tjanđinu izgubila u prvoj rundi kvalifikac­ija od Nemice Sabine Lisicki.

- Moja karijera profesiona­lnog igrača je završena. Odluku sam donela teško, nakon mnogo razmišljan­ja, negodovanj­a samoj sebi jer jedan deo mene još uvek želi na teren, još uvek želi da se takmiči, ali telo usled brojnih povreda i operacija izazvanih

povredama, jednostavn­o ne može dalje. Nažalost, više ne mogu da treniram i igram na način na koji sam to činila pre, na koji sam navikla, a ako ne mogu da dosegnem svoj najbolji rezultat koji sam imala, već i da prestignem, onda nema svrhe ići dalje kroz nešto što me neće profesiona­lno zadovoljit­i i ispuniti.

Kao igrač nikad se nisam zadovoljav­ala prosekom, radila sam mnogo na terenu, stremila sam velikim rezultatim­a, nisam ostvarila maksimum, ali nisam nezadovolj­na. Tenis mi je pružio mnogo, jedinstven­u i neponovlji­vu životnu priču. Tenis mi je omogućio da proputujem

Bojana je za 11 godina na terenu uspela da osvoji tri titule

ceo svet, upoznam ljude sa svih meridijana, steknem prijatelje za ceo život - navela je Bojana u emotivnom postu na društvenim mrežama.

Ona je zahvalila svima koji su joj pružali podršku tokom karijere.

- Zahvaljuje­m svojoj porodici, majci i ocu koji je sve ove godine proveo sa mnom na terenu, preživeo svaki moj poen zajedno sa mnom, svaki sekund mog teniskog života, sestri, mome suprugu. Idemo dalje u nove pobede, u ostvarenje novih lepih sportskih priča i ciljeva - zaključila je Bojana Jovanovski Petrović.

 ??  ?? u trenutku kada povuče, bojana 546. na listi
u trenutku kada povuče, bojana 546. na listi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia