Blic

Jokić razbio Lebrona

-

Jedno je pobediti u sportu, nešto sasvim drugo uraditi to sa stilom. A kako su Nikola Jokić i njegovi saigrači iz Denvera odigrali protiv slavnih Los Anđeles Lejkersa predvođeni­h Lebronom Džejmsom, još nije viđeno u istoriji Nagetsa.

Najveća pobeda koju je Denver ostvario nad “jezerdžija­ma” bila je sa 29 poena razlike, 1993. godine. Tako bar glase podaci iz knjige NBA rekorda, ali će od ovog dana oni biti izmenjeni, jer su Nagetsi pregazili goste iz Grada anđela sa 117:85. I u ta 32 poena razlike samo delimično staje ono što su Jokić i drugari uradili “kralju” i njegovim podanicima.

Nikola Jokić jeste imao solidne brojke, ubacio je 14 poena (šut za dva 3/9, za tri 2/4), ostvario je po sedam skokova i asistencij­a, kao i po jednu krađu i blokadu, ali se zapravo sa Lejkersima poigravao. Toliko da nije ni morao da igra u poslednjoj četvrtini. Toliko da je do pomenutog učinka, bliskog tripl-dabl razmišljan­jima, stigao za samo 22 minuta na parketu. Znalo se i pre meča da duel nesvakidaš­njih igrača, što 23-godišnji Jokić i deceniju stariji Džejms svakako jesu, donosi nešto posebno. I NBA liga je to najavila nekoliko sati pred početak utakmice, videopodse­tnikom na njihove nestvarne asistencij­e...

Ali kada je

Jokić je u pobedi (117:85) Denvera nad Lejkersima uz po sedam skokova i asistencij­a meč počeo, uglavnom se Jokić igrao. Četiri asistencij­e za tri uvodna minuta. Kontrola reketa. Dobra odbrana. Nastup u službi tima, u njegovom stilu. A onda je počeo da pleše po terenu. Bilo je tu i krađe lopte iz ruku Lebrona Džejmsa, potom poentiranj­a u kontri, Jokićevih trojki sa osam metara. Sasvim dovoljno da se Lejkersi zgrome i to na način na koji nijedna generacija Nagetsa to nije uradila.

A igralo je za Denver osam košarkaša koji su završili u Kući slavnih, no ni ekipe u kojima su bili Alen Ajverson, Šarunas Marčuljoni­s ili Dikembe Mutombo nikada nisu dobili Lejkerse sa više od plus 29. Jokićev tim je sa ova 32 poena razlike poslao poruku da se uopšte ne šali. Osim sa rivalima. Rezultati: Detroit - Njujork 115:108, Majami - Atlanta 113:115, Memfis - Toronto 114:122, Feniks - Indijana 104:109, Denver - LA Lejkers 117:85.

 ??  ?? za 22 minuta postigao 14 poena,
za 22 minuta postigao 14 poena,

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia