Blic

Da budemo hrabre i pametne

“Mnogo će zavisiti od prvog meča protiv Poljske. Ako ne daj bože izgubimo, ne treba da potonemo. Igrale smo lepo i poletno na prethodnom SP u Nemačkoj, a lep i brz rukomet treba i na ovom šampionatu da forsiramo”.

- Jelena Medić

Rukometaši­ce Srbije stigle su u Nant, gde sutra u 18 časova startuju na Evropskom prvenstvu. Jedna od vedeta tima Andrea Lekić najavila je bespoštedn­u borbu na šampionatu.

- U glavi mi je samo jedna informacij­a. A to je da sa ovim evropskim prvenstvom počinje kvalifikac­ioni ciklus za Olimpijske igre. Razlika između ovog šampionata i prethodnih je u tome da smo svesne da ova generacija ima šansu da se posle toliko godina nađe na Igrama - istakla je Lekićeva.

Srednji bek našeg tima je dodala:

- Dobre igre na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj prošle godine dale su nam za pravo da možemo mnogo i da moramo da imamo veru u dobar rezultat. E sada, kao neko ko nije ostvario dobar rezultat već pet godina, u suštini nemamo prava da pretimo nikome, ali uvek možemo potajno da se nadamo dobrom rezultatu. Svesne smo sve da bi ovo mogao da bude početak jednog lepog putovanja.

Srbija će u grupnoj fazi snage odmeriti sa Poljskom, Švedskom i Danskom.

- Vrlo interesant­na grupa u kojoj, iskreno, nema favorita i uopšte ne mogu da napravim neku vrhunsku prognozu. Svašta može da se dogodi, počevši od toga da prenesemo sve bodove u drugi krug, a opet može da se desi da ne daj bože ne prođemo dalje. Otvaranje protiv Poljske može da bude prekretnic­a za nas, a ja se nadam da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat protiv njih. Moramo u isto vreme da budemo svesne da Poljakinje u poslednje vreme igraju na visokom nivou.

Ako neko zna kako se igraju velike utakmice, onda je to sigurno Lekićeva.

- Da ne verujem da možemo da ostvarimo nešto veliko na ovom šampionatu, ne bih bila ovde. Moramo da budemo hrabre! Prošle godine smo na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj igrale lepo i poletno. Bio je to jedan

lep i brz rukomet, pa mislim da takvu igru i sada treba da forsiramo. Moramo da

igramo pametno, pogotovo protiv Danske i Švedske. Ne smemo da upadnemo u njihov ritam jer mi nismo ekipa koja igra skandinavs­ki tip rukometa. Ali da idemo korak po korak, prvo da pobedimo Poljsku, na koju smo koncentris­ane i o kojoj samo pričamo. Ako izgubimo, ne treba da potonemo. S druge strane, mislim da ta utakmica na otvaranju prvenstva ima neku posebnu draž. Taj meč protiv Poljakinja može da nam da krila za dalje ističe Andrea Lekić.

 ??  ?? andrea lekić, Jedna od naših najboljih rukometaši­ca
andrea lekić, Jedna od naših najboljih rukometaši­ca
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia