Blic

Plašim se eskalacije nasilja

- N1

Lider Levice Srbije Borko Stefanović rekao je da se, nakon napada u Kruševcu, plaši da nasilje može da ide u dalju eskalaciju i da je za prebijanje koje mu se dogodilo objektivno odgovorna vlast.

Stefanović je rekao da je za njega napad bio šok jer, kako je kazao, iako je bilo napada na aktiviste opozicije, još nije bilo napada na vidljivije ljude u javnosti iz opozicije.

- Šest, sedam godina obilazim Srbiju i nikad nisam imao nijednu neprijatno­st, to je bio šok za mene. Rekao sam im „Dobro veče“, što je neka vrsta mračne ironije u svemu... Kao da se skala pomerala, bilo je pritisaka, ucena, batinaša u džipovima, ovo jeste posebno u smislu da je taj napad na nas došao kao kulminacij­a i privukao i medijsku pažnju onih medija koji su uspeli da sačuvaju svoju čast, ali ni njih nije previše - naveo je.

On je ponovio da je u napadu u Kruševcu zadobio teške telesne povrede, iako, kako je rekao, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da taj napad relativizu­je karakteriš­ući povrede kao lakše. Stefanović je gostujući na televiziji N1 rekao da „svaki student prava zna da je izbiti nekome tri zuba teška telesna povreda, kao i ako neko izgubi svest zbog udarca“.

- Napadača je bilo više, ne dva-tri. Išli su u grupama i pratili nas ceo dan, tu nije bilo nikakve spontanost­i, već što bi narod rekao - sačekuša - kazao je Stefanović.

On je dodao da vlast stvara duboku podelu u društvu već sedam godina

te da ne misli da su „Vučić ili Gašić nekome rekli da ga pretuku“jer, kako je rekao, „svesni su da je taj napad visoko štetan po njihove interese“.

- To su uradile dahije koje su se odvojile od sultana ili koje hoće da se dodvore sultanu pokazujući da mogu njegovim neprijatel­jima da otvore glavu - kazao je Stefanović.

 ??  ?? godinama obilazim srbiju i nikad nisam imao nijednu neprijatno­st, napad je bio šok za mene, kaže borko stefanović
godinama obilazim srbiju i nikad nisam imao nijednu neprijatno­st, napad je bio šok za mene, kaže borko stefanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia