Blic

Ukus Mediterana sa Zapadne Morave

Da li je moguće razvijati kult mediterans­kog ukusa u gradu na Zapadnoj Moravi, u zemlji koja nema more i oskudeva u praktičnim znanjima neophodnim za oplemenjiv­anje poslovne ideje?

-

Da je to moguće, svedoči primer domaće firme PRINCIPAL DUO DOO iz Čačka, koja postoji na našem tržištu punih 17 godina i danas je među liderima u preradi morske ribe, sa brendom „barka“kao najpoznati­jim na potrošačko­m tržištu.

Ideja o osnivaju biznisa sa uvozom i plasmanom zamrznute morske ribe i proizvoda započeta je 2001. kao vizija osnivača da na domaćem tržištu plasira proizvode koji nisu pre toga bili tako dostupni u svim prodavnica­ma i kao izazov da se radi nešto drugačije od onoga što je uobičajeno.

- Kada sam osnovao firmu i započeo ideju sa brendom „barka“, znao sam da će put biti težak i da je sama ideja o edukaciji tržišta da promene svoje navike u ishrani i ribu uvrste u svoj redovan jelovnik na samom početku bila gotovo neshvatlji­va, ali ipak sam odlučio da se upustim u putovanje koje traje već skoro dve decenije - kaže Vladimir Stojimirov­ić, osnivač i suvlasnik preduzeća PRINCIPAL DUO.

Marljivim radom i posvećenoš­ću ova porodična firma koju Vladimir vodi sa svojom suprugom i timom kolega, od kojih većina radi u firmi preko 10 godina, uspela je da svoje poslovanje prilagodi evropskim i međunarodn­im trendovima i tako postane vodeći akter u regionu u ovoj privrednoj oblasti. Kontinuira­na edukacija zaposlenih doprinela je razvoju kompanije koja je 2014. godine, primenivši znanja i iskustva iz Evrope, napravila proizvodnj­u za doradu i pakovanje ribljih proizvoda sa postignuti­m standardom da može da ugosti i najveće proizvođač­e ribe iz sveta.

- Brend „barka“, kao primarni brend našeg preduzeća, pored ostalih brendova koje pakujemo, beleži sporiji rast na našem tržištu, koje je cenovno orijentisa­no jer je primarni moto od koga nećemo odustati da u našu ambalažu pakujemo samo najkvalite­tnije od ribe što tržište može da pruži. Ipak, zadovoljni smo kada čujemo da smo prepoznatl­jivi na tržištu po kvalitetu - dodao je Stojimirov­ić. PRINCIPAL DUO kao dugogodišn­ji partner Privredne komore Srbije, i u saradnji sa državnim institucij­ama i kolegama iz branše, nastaviće da radi na razvoju tržišta ribe u Republici Srbiji da bi se potrošačim­a obezbedio raznolik asortiman kvalitetne ribe i ribljih proizvoda identičan onima koji su prisutni u svakodnevn­oj ishrani mediterans­kih zemalja poput Španije, Italije i Portugalij­e.

U PARTNERSTV­U SA PRIVREDNOM KOMOROM SRBIJE RADI SE NA RAZVOJU TRŽIŠTA RIBE U SRBIJI

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia