Blic

Spreman sam da se vratim u teniski vrh

-

Angažovanj­e Tomasa Johansona za trenera predstavlj­a jedan od prvih i pravih koraka na tom putu.

Naš teniser Filip Krajinović započeo je u Beogradu pripreme za novu sezonu, koje će nastaviti u Monte Karlu sa novim trenerom Tomasom Johansonom. Filip iza sebe ostavlja tešku godinu obeleženu zdravstven­im problemima sa plantarnom fascijom levog stopala koju je sanirao uz osmišljen oporavak i podršku tima i porodice. Ova godina je bila izazovna, a povreda je obeležila rani deo sezone.

- Povreda je nastala u martu ove godine i bila toliko ozbiljna da se činilo da je potpun opravak skoro nemoguć. Mesec dana tokom terapija nisam smeo da koristim noge kako ne bih uticao na pogoršanje povrede. Za sve to vreme, propustio sam turnire na kojima sam imao priliku da branim poene i tako sa odličnog 26. ATP mesta pao na 94. Sve je to imalo uticaj na moju motivaciju i veru u nastavak profesiona­lne karijere u sportu koji je ceo moj život i moja najveća strast još od pete godine - rekao je Krajinović.

Ti dani su iza njega, te ima ozbiljne planove za novu sezonu.

- Zahvaljuju­ći članovima mog stručnog tima koji su me kroz ovaj period vodili i bodrili, kao i velikoj podršci porodice i prijatelja, fizički i psihički sam spreman za nove izazove. Znam da neće biti lako i da mi predstoji puno rada pred početak sezone, ali verujem u sebe, svoj tim i svoju želju da se borim. Ispred mene je dug put ka vrhu, maksimalno sam motivisan da se ponovo nađem među najboljima. Angažovanj­e trenera Tomasa Johansona prvi je i pravi korak na tom putu. - Radujem se saradnji sa Tomasom. On je iskusan igrač i trener i siguran sam da je pravi izbor za mene u ovom izazovnom trenutku. Očekujem njegov dolazak u Beograd gde ću ga predstavit­i ostatku tima, a onda zajedno idemo u Monte Karlo gde nastavljam­o sa pripremama za sledeću sezonu, koja je već pred vratima. Iz Monaka idemo za Dohu gde ću odigrati prvi turnir i testirati sebe za predstojeć­i Australija­n open. Radujem se novim mečevima i prilici da dokažem sebi i drugima da mi je mesto na vrhu - zaključio je Krajinović.

NISAM SMEO DA KORISTIM NOGE MESEC DANA - KAŽE FILIP KRAJINOVIĆ, KOJI JE NE TAKO DAVNO BIO 26. NA ATP LISTI

 ??  ?? filip krajinović je trenutno 95. na rang-listi
filip krajinović je trenutno 95. na rang-listi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia