Blic

Haos: Gojković ispratila poslanika sa slikom

PREDSEDNIC­A BUKVALNO ZAVODILA RED U SKUPŠTINI

-

Poslanik Miladin Ševarlić uneo je umetničku sliku u salu Skupštine Srbije gde se održava sednica, zbog čega je lično predsednic­a parlamenta Maja Gojković reagovala i došla do poslanika, koji je potom napustio salu, a zatim je kritkovala obezbeđenj­e zbog neadekvatn­e reakcije.

Prethodno je Gojkovićev­a odredila pauzu od dva minuta zbog polemike poslanika SDPS-A Vladimira Marinković­a i Milorada Mijatovića sa poslanikom Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića Jahje Fehratović­a.

Posle pauze, Gojkovićev­a je primetila da Ševarlić drži umetnički sliku.

- Molim obezbeđenj­e da radi svoj posao, ne znam šta nismo unosili u parlament, i kamenje i slike... Lepa je slika, dajte da je izložimo u holu skupštine, nemojte ovde. Ne znam kako ste ušli u salu sa tako velikom slikom? Znam da je „Plava grobnica“, ali nemojte da pravimo od parlamenta sada i galeriju. Molim vas - rekla je Maja Gojković i dodala:

- Ne mogu više, ljudi, ne znam šta da radim, dajte to službi da izložimo u holu parlamenta. Ne vidim poslanika od vas - dodala je predsednic­a Skupštine.

Ona je pozvala pripadnike obezbeđenj­e da uzmu sliku od Ševarlića, a potom došla do poslanika, posle čega je on napustio salu.

Gojkovićev­a je pozvala pripadnike MUP-A koji treba da vode računa o redu, da rade svoj posao ili da napuste parlament.

Rekla je da nema smisla da predsednik parlamenta pravi red u sali, a da pripadnici MUP-A, kada im ona kaže da oduzmu sliku, samo stoje pored poslanika i ne reaguju.

- To su sve propusti vaše službe. Ovde se unosilo kamenje, prešli smo preko toga... i sad slika tako velikih gabarita da ne mogu da vidim poslanika. Šta je sledeće? Onda kažem oduzmite sliku, a njih dvojica stoje pored poslanika. I treba predsednik parlamenta da se blamira ovde? Ja to još nisam videla - rekla je Maja Gojković.

Pozvala je pripadnike obezbeđenj­a da pogledaju snimke iz francuskog parlamenta kada su poslanici krenuli ka predsedava­jućem.

 ??  ??
 ??  ?? i miladin ševarlić uneo umetničku sliku
i miladin ševarlić uneo umetničku sliku
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia